Strategijski plan razvoja

JP Elektroprivreda usvojila Dugoročni plan razvoja do 2030.

Gospodarstvo / Flash | 29. 05. 2014. u 16:17 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru razvojne politike, Skupština JP Elektroprivreda BiH usvojila je Dugoročni plan razvoja do 2030. sa Strategijskim planom.

Iz tog poduzeća navode da je plan iniciran aktualnim, značajnim promjenama u elektroenergetskom sektoru koje se odnose na otvaranje sektora za konkurenciju, zaštitu okoliša i ublažavanje klimatskih promjena.

Ističu da dugoročni plan razvoja sa Strategijskim planom obuhvaća smjernice za djelovanje u pravcu dugoročno održivog razvoja djelatnosti JP Elektroprivreda BiH i poslovanja rudnika u sastavu Koncerna EPBiH.

Plan je zasnovan na prioritetima energetske politike Europske unije, a to su stabilnost snabdijevanja, konkurentnost i održivost.

Skupština JP Elektroprivrede BiH d.d. - Sarajevo usvojila je Odluku o povećanju osnovnog kapitala emisijom dionica i Odluku o emisiji dionica zatvorenom ponudom poznatom kupcu Federaciji BiH, odnosno Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije kao organu koji vrši ovlaštenja po osnovu sudjelovanja državnog kapitala, uz pravo preče kupnje dioničara koji su na dan donošenja ove odluke evidentirani na listi dioničara kod Registra vrijednosnih papira, a u obujmu kojim zadržavaju sudjelovanje u osnovnom kapitalu koje su imali prije ove emisije.

Na upražnjeno mjesto člana u Nadzornom odboru JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo, Skupština je, na prijedlog većinskog vlasnika, odnosno u ime državnog kapitala, imenovala Nedžada Bukvara, saopćeno je iz Službe za komunikacije EPBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close