Vitezit

Jovanović očekuje potporu Vlade FBiH

Gospodarstvo / Flash | 28. 01. 2014. u 17:43 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novoimenovani vršitelj dužnosti direktora Poslovnog sustava "Vitezit" Miodrag Jovanović smatra kako se to poduzeće može spasiti ako im u tome pomognu i nadležne institucije.

- Rješenja ima. Ako nam se pomogne da se uvežemo u energetski sektor BiH i radimo preko Unis grupe, imali bi zajamčenu nabavu sirovina, proizvodnju, ali i plasman proizvoda. Na taj bi način uveli poduzeće u legalne zakonske okvire, od plaćanja doprinosa svih vrsta do redovne isplate plaća – kazao je Jovanović u izjavi za Fenu, odbacujući tvrdnje pojedinaca kako ima previše radnika u Vitezitu.

- Smatramo da će nam nedostajati određen broj radnika ako nam se pomogne da pokrenemo proizvodnju u punom kapacitetu - kazao je Jovanović.

Istaknuo je kako će zatražiti dolazak financijske policije u "Vitezit", kao i žurni sastanak u resornom federalnom ministarstvu od kojeg će tražiti financijsku potporu za pokretanje proizvodnje i opstanak tog poduzeća.

- U suprotnome, bojim se da je stečaj neminovan. Ako ne bude spremnosti ministarstva, odnosno ako Vlada FBiH ne pokaže spremnost da nas podrži financijski, bojim se da će agonija biti produžena, a ja ću se u tom slučaju povući. Ipak, očekujem podršku Vlade FBiH, ali i radnika – kazao je Jovanović.

Nadzorni odbor Poslovnog sustava "Vitezit" danas je održao izvanrednu sjednicu na kojoj se pozitivno očitovao na prethodnu suglasnost Vlade Federacije BiH te je imenovalo Miodraga Jovanovića za v.d. direktora toga poduzeća na dva mjeseca, s mogućnošću produljenja.

- Odluku o imenovanju još uvijek nisam službeno dobio. Prije svega želim kazati da mi smeta, kao i ostalim radnicima, to što se ni ova sjednica Nadzornog odbora nije održala u krugu poduzeća, iako je bilo riješeno pitanje sigurnosti. Ja ću ujutro, zajedno s predstavnicima štrajkačkog odbora, uputiti apel radnicima da započnemo s proizvodnjom, a ako ne prihvate naš apel, štrajk će biti nastavljen - kazao je Jovanović.

Radnicima Vitezita nije isplaćeno osam plaća, niti im je uvezan radni staž, a bez financijske potpore, teško je očekivati pokretanje proizvodnje u tom poduzeću.

Kopirati
Drag cursor here to close