Iskoristi svoju šansu!

JobFAIR ‘16 : U BiH postoje mladi koji sami stvaraju svoje prilike

Gospodarstvo / Flash | 08. 10. 2016. u 06:44 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruženje studenata elektrotehnike Europe, EESTEC LC Sarajevo 7. i 8. studenog ove godine organizira osmi po redu sajam zapošljavanja za studente i diplomce tehničko-tehnoloških fakulteta i ekonomije "JobFAIR ‘16 - Iskoristi svoju šansu!". Organizatori Sajma još jednom dokazuju da u Bosni i Hercegovini postoje mladi koji ne čekaju prilike, nego ih stvaraju sami!

Osnovni cilj JobFAIR-a je direktan kontakt između studenata i poslodavaca. Tijekom dva dana trajanja Sajma posjetitelji će biti u mogućnosti razgovarati s predstavnicima firmi, informirati se o tome što poslodavci očekuju od njih te koje vještine su poželjne za njihovu struku. Na osnovu stečenih informacija, studenti i diplomci mogu dalje raditi na usavršavanju osobnog profila.

Ovaj projekt direktno stimulira zapošljavanje mladih u uspješnim domaćim kompanijama. Također, kroz različita predavanja i savjete profesionalaca pruža se podrška mladima koji imaju ambicije da započnu vlastitii biznis. Osim samog zapošljavanja, projekt ima veliki značaj s aspekta informiranja mladih. Posjetitelji Sajma će imati priliku upoznati se sa mogućnostima koje pruža bh. gospodarstvo, što će im pomoći u izboru budućeg profesionalnog usmjerenja.

Predstavnici kompanija sudionica Sajma će, tijekom ova dva dana, imati priliku da kroz direktnu komunikaciju sa posjetiteljima Sajma steknu uvid u stručnost mladih iz Bosne i Hercegovine i njihovu spremnost da budu konkurentni na sve zahtjevnijem tržištu rada.

Ovaj projekt pruža mnoge benefite, a jedan od njih je i mogućnost ostavljanja biografija u CV bazu podataka, kojoj kompanije sudionice Sajma imaju pristup tijekom čitave godine. Posjetitelji koji su na jednom od prethodnih JobFAIR-a ostavili svoj CV, imaju mogućnost da ga ažuriraju i dopune novostečenim vještinama. U CV bazi se trenutno nalazi oko 3000 biografija.
Osim sajamskog karaktera, JobFAIR ima i popratne aktivnosti u vidu prezentacija, radionica i OST-a.

Open Space Technology (OST) predstavlja koncept interaktivne radionice čiji je cilj pristupiti određenoj temi iz više aspekata i pokušati doći do jasnijih zaključaka vezanih za istu.
Ovaj koncept, studentima i predstavnicima firmi, omogućuje prostor da skupa rade na rješavanju zanimljivih problema, koji su aktualni u poslovnom svijetu i s kojima se kompanije svakodnevno suočavaju. Ovo je jedinstven i idealan način da kompanije predstave način rada studentima te ih upoznaju s tehnologijama koje se koriste. S druge strane, studenti imaju priliku doprinijeti kreativnom rješavanju problema i direktno razgovarati s predstavnicima kompanija.

Više o JobFAIR-u možete pronaći na službenoj stranici: www.jobfair.ba, gdje možete ostaviti i svoj CV.

Kopirati
Drag cursor here to close