Dvije godine bez oznake

Javni toalet bez natpisa i bez struje

Gospodarstvo / Flash | 17. 05. 2015. u 14:24 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedini javni toalet u Mostaru na Španjolskom trgu radi već dvije godine bez oznake o kakvom se objektu točno radi. Zbog neizmirenih obveza prema Elektroprivredi HZ HB objektu je isključena struja pa umjesto do 22 sata uvečer toalet je otvoren do 16 sati. To za građane, a ni za turiste nije prevelika promjena jer velika većina njih uopće ne zna za što objekt uopće služi. Korištenje javnog toaleta je još uvijek besplatno, kako za domaće stanovnike, tako i za strane goste.

Bez ikakvog obilježja objekt radi već dvije godine. Po ovom pitanju, Dnevni list kontaktirao smo je Stjepana Šaravanju, šefa Službe za komunalne i poslove i okoliš Grada Mostara, koji je kazao da se još uvijek ništa ne zna kada bi se moglo postaviti obilježje za javni toalet.

"Na pitanje zašto je objekt bez oznake, ništa vam konkretno ne mogu reći. Toalet i dalje radi i bez naplaćivanja i oznake, dok o njegovom održavanju brinu Gradska uprava i Javno poduzeće Parkovi", kazao je Šaravanja.

Ni u Gradskoj upravi niti u JP Parkovi novinari nisu uspjeli kontaktirati nikoga po ovome pitanju.

Šaravanja je još u srpnju za Dnevni list kazao kako će Grad poduzeti sve kako bi se postavila oznaka da je objekt ustvari javni toalet. Ovoga puta nije bio toliki optimist.

Ziba Mihić, zaposlenica koja se brine o čistoći toaleta, kazala je da, iako su prošle dvije godine od otvorenja ovog objekta, mnogi prolaznici zastanu i gledaju unutra nastojeći zaključiti o kakvom prostoru se točno radi.

"Naravno da je veliki problem nepostojanje bilo kakvog obilježja. Često se događa da, upravo iz tog razloga, osoba muškog spola uđe u ženski WC ili obrnuto. Kada se to dogodi, ja moram reagirati i kazati da nije na pravom mjestu. Ponekad dovedem u neugodan položaj i sebe i ljude koji uđu unutra", navela je Mihić.

Lijepo uređen javni WC do nedavno je bio otvoren svakog dana od 9 do 22 sata. Sada to nije moguće, jer kako kaže Mihić, struje u objektu nema već više od mjesec dana.

"Toalet radi od 9 do 16 sati. Zbog neizmirenih obveza nadležni su isključili struju i nezgodno je pod tim uvjetima i koristiti se WC-om. Ne znam kada će se platiti troškovi neplaćenih računa. O tome mi nitko ništa nije rekao. Meni je za sada dobro jer ipak svaki put primim plaću na vrijeme", dodala je Mihić.

Kopirati
Drag cursor here to close