DF

Javni servisi u BiH pred gašenjem

Gospodarstvo / Flash | 12. 01. 2016. u 18:15 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Materijalno financijska situacija u javnim servisima (BHT i FTV) dostigla je donju kritičnu granicu i ovi mediji su pred gašenjem'', priopćeno je danas iz Demokratske fronte (DF).

Ova stranka tvrdi da raspolaže informacijom "da je BH Telekom stopirao prebacivanje sredstava dobivenih od pretplate za mjesec prosinac - javnim servisima.

''Naime, još niko od službenih vlasti - Vijeće ministara, nadležno ministarstvo - nije ništa uradio na eventualnom produženju ugovora o nastavku naplate na dosadašnji način'', dodaje ova stranka.

Ističe kako taj način pretplate "svakog mjeseca pada" te da javni servisi bilježe mjesečni gubitak po tom osnovu od stotina tisuća maraka.

''Do izbora novog ministra proći će vremena, a do tada, odigravaju se posljednji činovi pred gašenje javnih servisa'', upozorava DF, iskazujući podršku naporima menadžmenta i sindikata javnih servisa u borbi za očuvanje jednog od simbola državnog identiteta.

Ova stranka ih poziva da na sve demokratske načine izvrše konstruktivan pritisak na aktualnu vlast u cilju produženja rada ovih medija.

Kopirati
Drag cursor here to close