JP Ceste FBiH

Javni poziv vlasnicima parcela za eksproprijaciju u sklopu projekta izgradnje M17.3 (Neum-Stolac)

Gospodarstvo / Flash | 27. 12. 2015. u 18:23 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Javno poduzeće Ceste Federacije Bosne i Hercegovine (JP Ceste FBiH) je pokrenulo Projekt izgradnje magistralne ceste M 17.3 Neum-Stolac (dionice Broćanac-Hutovo-Cerovica i Cerovica-Drenovac) u sklopu Programa modernizacije cesta u FBiH. Za potrebe izgradnje navedenih dionica, bit će pokrenut postupak eksproprijacije zemljišnih parcela koje se nalaze na trasi ovih dionica u 2016. godini.

S tim u vezi, JP Ceste FBiH namjerava izvršiti socio-ekonomsko anketiranje vlasnika/korisnika parcela koje će biti predmet eksproprijacije u svrhu što boljeg planiranja spomenutog Projekta. Svrha ankete je prikupljanje socio-ekonomskih podataka o porodicama i pojedincima koji žive ili rade na posjedima koji će biti obuhvaćeni izgradnjom dionica, kako bi se uspostavio što pravedniji sistem otkupa zemljišta i kako bi JP Ceste FBiH moglo bolje da planira svoje aktivnosti u tom pravcu.

Podaci iz ankete neće biti upotrebljeni u svrhu određivanja da li će ili neće neko lice steći pravo na naknadu ili bilo kakva druga prava, niti će podaci biti upotrebljeni u svrhu utvrđivanja vrijednosti zemljišta ili druge imovine.

Stoga, pozivamo vlasnike/korisnike parcela koje će biti predmet eksproprijacije da prisustvuju anketiranju koji će se sprovesti u:

• Prostorijama Hotela Neum, dana 28.12.2015. godine u vremenskom intervalu od 12:00-18:00 sati
• prostorijama Općine Stolac, dana 29.12.2015. u vremenskom intervalu od 10:00-13:00 sati

(vlasnici/korisnici mogu doći u bilo kojem periodu u navedenim intervalima, te procjenjujemo da će samo anketiranje po vlasniku/korisniku trajati do pola sata).

Organizaciju anketiranja će vršiti konsultanti kompanije ENOVA koju je angažovalo JP Ceste FBiH u cilju pružanja podrške Projektu.

U slučaju da ne možete prisustvovati anketiranju u navedenom terminu, molimo Vas da nam se obratite do 30.12.2015. pozivom kontakt osobi Ajli Mehmedović na tel. +387 33 279 105 ili e-mail: [email protected], kako bismo Vas mogli direktno kontaktirati i sprovesti telefonsko anketiranje o našem trošku.

Ukoliko niste sigurni da li će Vaša parcela biti predmet eksproprijacije, molimo da se javite na broj +387 60 30 41 680 kako bismo Vam pomogli ili da pogledate detaljnu mapu sa prikazom trase spomenutih dionica koja je dostupna online na adresi: http://www.jpdcfbh.ba/

Kopirati
Drag cursor here to close