Konkurencija

Jajce pružilo podršku Banja Luci za Europsku prijestolnicu kulture

Nakon ranijih najava, Općinsko vijeće Jajce je donijelo i formalnu odluku o tome da će, kao partner, sudjelovati u banjalučkoj kandidaturi.
Gospodarstvo / Flash | 10. 07. 2019. u 13:12 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Banjaluka.net / Banja Luka za EPK24

Grad Jajce i službeno je podržao kandidaturu Banje Luke za Evropsku prijestolnicu kulture 2024. godine te potvrdio da će kao grad-partner sudjelovati u najambicioznijem projektu iz oblasti kulture, ikad pokrenutom u Banja Luci.

Sličnu odluku ranije je donio grad Bihać, koji će također sudjelovati u ovom projektu kao grad-partner, podsjećaju iz banjalučke Gradske uprave.

Nakon ranijih najava, Općinsko vijeće Jajce je donijelo i formalnu odluku o tome da će, kao partner, sudjelovati u banjalučkoj kandidaturi.

O tome su članove Tima za kandidaturu Banje Luke za Europsku prijestolnicu kulture, na jučerašnjem sastanku, informirali predstavnici kulturne scene Jajca.

Tijekom tog sastanka, kojem su prisustvovali i predstavnici Grada Bihaća, bilo je riječi o finaliziranju umjetničkog programa sa kojim ta tri grada izlaze pred Panel Europske komisije 24. studenog ove godine.

Na sastanku je dogovoreno pet velikih i niz projekata srednjeg i malog obima, kao i suradnja na institucionalnoj razini, ali i povezivanje nezavisnih scena tih gradova.

Rok za predaju aplikacijske knjige je 24. kolovoz, a grad koji će ponijeti titulu 2024. zajedno sa gradom iz Estonije, odnosno Austrije, bit će poznat krajem studenog, kada će se birati između Banja Luke i Mostara iz Bosne i Hercegovine i Bodoa iz Norveške.

Kopirati
Drag cursor here to close