Peach Flavors Balkans

Jačanje trgovine na Balkanu kroz kampanju “Peach Flavors Balkans"

U sklopu kampanje „Peach Flavors Balkans“, koju financira Europska unija, u petak je u restoranu „Four Seasons“ održan ekskluzivni poslovni događaj.
Gospodarstvo / Flash | 22. 04. 2024. u 14:09 Promotivni članak

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu kampanje „Peach Flavors Balkans“, koju finansira Evropska unija, u petak je u restoranu „Four Seasons“ održan ekskluzivni poslovni događaj. U okviru manifestacije realizirana je prezentacija evropskih konzerviranih breskvi uz kulinarski show uz degustaciju tri jela koja sadrže taj proizvod.

Publici su se obratili g. Konstantinos Tsavdaridis, direktor marketinga iz kompanije Economotechniki, g. Georgios Tosounis voditelj komercijalnih poslova Ambasade Grčke u BiH, i g. Konstantinos Apostolou, predsjednik Delcof S.A. Atmosferu događaja upotpunila je prezentacija nutricionističke vrijednosti breskvi koju je održao magistar nutricionistica Tarik Zolotić, te kulinarski show chefa Nermina Hodžića.

Prisutni predstavnici HoReCa sektora, uvoznici i distributeri imali su priliku upoznati se s ukusnim evropskim konzerviranim breskvama, njihovim specifičnim karakteristikama i prednostima, te razgovarati o mogućnostima daljnje saradnje.

“Kampanju “Peach Flavors” je od izuzetnog značaja i važno je adekvatno predstaviti pred etabliranim predstavnicima HoReCa sektora, uvoznicima i distributerima. Delcof, kao mreža industrije konzerviranog voća, djeluje u smjeru predstavljanja visokokvalitetnih evropskih konzerviranih proizvoda u svijetu, a primarna nam je namjera povećati obim komercijalne razmjene proizvoda. Nakon mnogobrojnih sastanaka koji su realizirani, vjerujem da ćemo u narednom periodu ostvariti niz vrlo korisnih saradnji na tržištu Bosne i Hercegovine", izjavio je gospodin Konstantinos Apostolou, predsjednik Delcofa.

“Peach Flavors Balkans” je kampanja koju je pokrenula Delcof S.A., finansirana od strane Europske unije, s ciljem promocije visokokvalitetnih europskih konzerviranih breskvi, proizvedenih prema najvišim standardima sigurnosti hrane, potrošačima.

Više informacija možete pronaći na službenoj stranici kampanje https://www.peachflavors.euhttps://www.peachflavors.eu ili na službenim kanalima na Facebooku: https://www.facebook.com/peachflavors i Instagramu: https://www.instagram .com/peachflavors. 

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close