Sila

Izvozit ćemo meso i u Maleziju

Zahtjev za odobrenje izvoza sa svim, do sada traženim odgovorima, Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa i Ured za veterinarstvo BiH su, na traženje malezijske strane, već podnijeli'', kazao je Šarović.
Gospodarstvo / Flash | 26. 09. 2019. u 11:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Internet / Izvozit ćemo meso i u Maleziju

''Bosna i Hercegovina uskoro treba dobiti i dozvolu za izvoz mesa goveda i ovaca u Maleziju i za to su već ispunjeni ključni uvjeti traženi od strane ove zemlje'',  rečeno je u srijedu na sastanku ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa sa ministrom unutarnje trgovine Malezije Datuk Seri Saifuddin Nasutiion Ismailom.

''Zahtjev za odobrenje izvoza sa svim, do sada traženim odgovorima,  Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa i Ured za veterinarstvo BiH su, na traženje malezijske strane, već podnijeli. Mi imamo potreban kvalitetu i za nas je ključno da uspješno ispunjavamo  europske standarde, zbog čega imamo razvijenu trgovinu ne samo sa EU nego i sa Turskom i Rusijom'', naglasio je ministar Šarović.

Sugovornici su se usuglasili da proces dobivanja dozvole za izvoz mesa treba kompletirati što prije kako bi domaći gospodarstvenici počeli sa izvozom mesa na ovo značajno tržište. Malezija naime 80% mesa i mesnih proizvoda uvozi iz drugih zemalja.

Dogovoreno je i poduzimanje koraka na ubrzanju stupanja na snagu ranije potpisanog Sporazuma o trgovinskim odnosima između BiH i Malezije, kako bi se, osim za meso,  otvorila vrata trgovinskoj razmjeni i drugih proizvoda biljnog i životinjskog porijekla.

Na sastanku je utvrđeno da ukupna suradnja sa Malezijom  ide uzlaznom putanjom, posebno u oblasti turizma. Godišnje Bosnu i Hercegovinu posjeti oko 20.000 malezijskih turista.

Kopirati
Drag cursor here to close