Tri posto veće

Izvanredno povećanje mirovina u RS-u

Gospodarstvo / Flash | 13. 04. 2017. u 17:11 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U tijeku ove godine doći će do izvanrednog povećanja mirovina u iznosu od tri posto, izjavila je premijerka Srpske Željka Cvijanović nakon sastanka sa predstavnicima umirovljenika banjalučke i prijedorske regije.

"Do povećanja će doći kad se procjeni kada je najbolji trenutak za to, u dogovoru sa predstavnicima umirovljenika", rekla je Cvijanović.

Dodala je da je Vlada svjesna da umirovljenici imaju problema sa zdravstvenom zaštitom.

"Rješavanje tog problema ide uzlaznom putanjom. Vlada ima podršku umirovljenika kada je riječ od prelasku zdravstvenih ustanova na trezorski način poslovanja", istakla je Cvijanović.

Cvijanović je rekla da je s umirovljenicima razgovarala i o stanju u gospodarstvu Republike Srpske, jer od toga ovisi stanje u fondovima socijalne zaštite.

"Dala sam podatke o određenim oblastima koje predstavljaju našu razvojnu šansu za zapošljavanje i povećani izvoz i sve drugo što je važno za društvo", napomenula je Cvijanović.

Predsjednik Udruženja umirovljenika Republike Srpske Rade Rakulj rekao je da je istovjetno stanje zdravstvene zaštite umirovljenika na području banjalučke, prijedorske, dobojske, bijeljinske i sarajevske regije.

"U ovim regijama iskazano je siromaštvo i teškoće u njegovanju bolesnika kako u ustanovama, tako u pristupu zdravstvu", istaknuo je Rakulj.

Kopirati
Drag cursor here to close