Vlada RS

Izraelci zainteresirani za rudnik 'Ljubija' kod Prijedora

Gospodarstvo / Flash | 14. 02. 2014. u 13:18 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Republike Srpske  danas je upoznata  o ponudi izraelske kompanije za kupovinu većinskog udjela u Rudnicima željezne rude „Ljubija“ kod Prijedora.

Iz entitetske vlade su potvrdili da se radi o firmi “Israeli Investment Group Overseas, Commonwealth of Dominica”, koja je dostavila ponudu za kupovinu akcija državnog kapitala u Rudnicima željezne rude „Ljubija“ Prijedor, neposrednim odabirom kupca i odlukom o prodaji 64,9 posto akcija osnovnog kapitala tog akcionarskog društva.

Vlada RS-a donijela je i Odluku o pokretanju postupka dodjele koncesije za eksploataciju uglja na ležištu „Delići i Peljave-Tobut“, te odluke o utvrđivanju općeg interesa za izgradnju MHE „Mjedenik“, MHE „Igaščica“ i “Grebenac Ušće“ u sklopu projekta HES Gornja Neretva.

Iz entitetske vlade navode i da je donesena Odluka o dugoročnom zaduživanju RS-a u iznosu od 25 milijuna KM za potrebe Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite, za financiranje konačne realizacije Programa potpunog stambenog zbrinjavanja porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida.

Kopirati
Drag cursor here to close