Vijeće ministara

Izliječen problem lijekova: Deblokira se 122 milijuna KM

Gospodarstvo / Flash | 11. 08. 2016. u 07:31 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće ministara BiH trebalo bi uskoro usvojiti pravilnik o lijekovima u BiH, čime bi bio ispunjen ključni uvjet za deblokadu kredita Svjetske banke za BiH od 122 milijuna KM, piše Dnevni avaz.

Osim donošenja tog pravilnika o cijenama lijekova u BiH, Vijeće ministara trebalo bi donijeti i odgovarajuće zakonske izmjene kako bi i institucije na razini BiH mogle predložiti dva člana Stručnog vijeća Agencije za lijekove koji je nadležan za tu oblast.

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić rekao je kako se sve ovo može uraditi već na sljedećoj sjednici ili na nekoliko sljedećih sjednica Vijeća ministara BiH.

Pojasnio je kako je Vijeće ministara BiH do sada bilo nadležno samo za imenovanje Stručnog vijeća, ali ne i za predlaganje njegovih članova.

U međuvremenu, neke faramaceutske kompanije u BiH negodovale su zbog donošenja pravilnika o lijekovima jer smatraju da će se to negativno odraziti na njihovo poslovanje, a Vlada Fedracije BiH dodatno je inzistirala da se uz pravilnik dostavi i jasna ekonomska analiza koja će pokazati financijski efekat planiranih rješenja, odnosno način kreiranja cijena u novom pravilniku, prenijela je Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close