Iz Makarske za Bljesak: Žao nam je...
Grad Makarska je ranijih godina puno puta organizirao promidžbene akcije u Sarajevu i cijeloj BiH u cilju što bolje informiranosti bh. državljana što se tiče turističke ponude.

Iz Makarske za Bljesak: Žao nam je...

Gospodarstvo / Flash | 25. 06. 2020. u 12:00 Bljesak.info / Ma.M. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ova mjera će zasigurno značajno utjecati i na pad noćenja na cijeloj rivijeri, ali to je sada nužna posljedica'', kazao je za Bljesak.info Tonči Lalić iz Turističke zajednice (TZ) Grada Makarske, komentirajući restrikcije koje je Republika Hrvatska za bh. državljane koji bi željeli ljetovati u Makarskoj.

Pročitajte još

Naime, veliki broj bosanskohercegovačkih turista je kao destinaciju za ljetovanje najčešće biralo Makarsku rivijeru. Odlukom hrvatsko Nacionalnog stožera civilne zaštite građni BiH koji ulaze u Hrvatsku morat će provesti 14 dana u samoizolaciji.

''Zaista nam je žao zbog toga jer veliki broj obitelji na moru živi isključivo od turizma, pa su sada i oni izravno pogođeni tim mjerama. S druge strane, zdravlje i očuvanje zdravlja je najvažnija stavka pa se ostaje nadati da će ovaj virus u skorije vrijeme biti suzbijen i da će državljani BiH i svi ostali moći neometano i bez problema doći na odmor u RH'', rekao je za Bljesak.info Lalić.

Državljani BiH su, kaže, oduvijek bili rado viđeni gosti na području grada Makarske i cijele rivijere. Veliki broj godina su, tvrdi, bili u Makarskoj drugi po brojnosti, uz tradicionalno najbrojnije Čehe.

''Broj gostiju varira zadnjih 10-ak godina, ali uvijek su noćenja državljana BiH bila među pet najbrojnijih. U nekim mjestima rivijere su tradicionalno uvijek bili i ostali među najbrojnijim gostima (Brist, Gradac, Podaca i Zaostrog). Veliki broj državljana BiH posjeduje na našem području i nekretnine (stanovi, kuće za odmor i slično) i već dolaze na naše područje'', kaže voditelj odjela TZ.

Foto: Bljesak.info / Brćkanje

Smještaj je zanatno povoljniji nego inače.

''Cijene apartmana i soba u privatnom smještaju one su dosta povoljne i mislim nikad jeftinije pa se apartman ili dobra soba može naći već za 30-40 eura. Naravno, sve ovisi o kvaliteti smještaja i o datumu dolaska. Hotelske cijene su isto tako vrlo povoljne pa se nadamo da će i hoteli biti popunjeni u srpnju i kolovozu kao i u podsezoni u rujnu.  Zaključak je da se ove godine može ljetovati jeftino i povoljno, naravno uz poštovanje epidemioloških mjera'', rekao je.

Grad Makarska je, kaže, ranijih godina puno puta organizirao promidžbene akcije u Sarajevu i cijeloj BiH u cilju što bolje informiranosti bh. državljana što se tiče turističke ponude.

''I nadalje računamo na goste BiH koji su oduvijek bili rado viđeni na našem području čim se steknu uvjeti dolaska'', rekao je, dodajući kako se iskreno nadaju boljim danima u budućnosti pozdravljajući građane BiH.

Inače, prema službenim podacima, u Hrvatskoj trenutno boravi 246 tisuća turista.

Kako je izvijestio ministar turizma Gari Cappelli, broj turista raste za 20 do 30 tisuća dnevno.

Kopirati
Drag cursor here to close