Ne mogu čekati

Iz BiH otišlo 80 tisuća ljudi

Gospodarstvo / Flash | 20. 05. 2016. u 16:33 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ljudi ne mogu vječno čekati. U posljednje dvije godine iz BiH je otišlo 80.000 ljudi. Zato treba omogućiti da mladi ljudi, među kojima je puno talenata, ostaju kod kuće ili da se vraćaju ili da se barem vraćaju kao konzultanti'', rekao je visoki predstavnik Valentin Inzko na zatvaranju konferencije Poboljšanje poslovne klime u BiH”.

''Odlučujući dan za BiH bio je 15. veljače, kada je podnijela aplikaciju za prijem u Europsku uniju, jer je tada izabrala svoj pravac, izjavio je za Fenu u Beču visoki predstavnik.

''Nema više rikverca, nema više karte za nazad, samo za naprijed. To je najvažnije'', kazao je Inzko.

Kad je to napravljeno, naveo je, važna je i brzina.

Konferencija “Poboljšanje poslovne klime u BiH” bila nastavak opsežnog projekta “Vizija 2020” s ciljem afirmacije BiH i podrške ekonomsko-socijalnim reformama, a organizirali su je Američko-bosanska fondacija i Centar za transatlantske odnose SAIS pri Johns Hopkins univerzitetu u Washingtonu, u suradnji sa IDM institutom i Austrian Marshall Fundom iz Beča.
Organizaciju konferencije u Beču je podržala Ambasada BiH u Austriji. Organizatori konferencije su, također, istaknuli ulogu federalnog premijera Fadila Novalića i njegovog savjetnika Gorana Miraščića u provođenju reformi.

Kopirati
Drag cursor here to close