Uskoro konkretnije

Iz Beograda do New Yorka po konkurentnoj cijeni

Gospodarstvo / Flash | 19. 12. 2015. u 00:17 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Avionska karta do New Yorka bit će konkurentna. Air Serbia ne želi biti najjeftinija kompanija, to ostavljamo za low cost kompanije, kaže Siniša Mali.

Predsjednik Nadzornog odbora 'Air Serbie' Siniša Mali je izjavio u petak, povodom najave o uspostavljanju izravnih letova od Beograda do New Yorka od lipnja, da se razmišlja i o nabavci drugog širokotrupnog aviona koji bi za srbijanskog avio-prijevoznika mogao letjeti do još nekih destinacija u Sjevernoj Americi, objavio je B92.

"Razmišljamo i o drugom širokotrupnom avionu, pošto jedan neće biti dovoljan, jer šta ćemo ako se taj avion pokvari? Nabavka i drugog aviona nam otvara mogućnosti da ne letimo samo u New York, već i u Kanadu, Chicago i možda neke druge destinacije u Sjevernoj Americi", rekao je Mali za TV Pink.

On je kazao da se Beogradski aerodrom užurbano sprema kako bi dostigao sigurnosni nivo potreban za izravne letove do SAD. "Sada su u toku razgovori sa drugim najvećim aerodromom u svijetu - JFK aerodormom u New Yorku oko toga hoće li avion 'Air Serbie' sletjeti na terminal 4 ili 8 koji je noviji i zato se borimo da to bude 8", kazao je Mali.

Gradonačelnik Beograda je istaknuo da su to, ipak, slatke muke, pošto "ne pričamo više o tome imamo li novaca i stabilnu avio-kompaniju koja može letjeti do New Yorka i imamo li biznis-plan za to".

Mali je naglasio da će Beograd biti jedini grad u regiji koji će imati izravne letove do SAD dodajući da ni Atena nema izravne letove za New York. "Uspostavljanje letova do New Yorka će biti pun pogodak za našu zemlju", poručio je Mali. On je podsjetio da će se do New Yorka letjeti pet puta tjedno i istaknuo da će cijena avio-karte biti povoljna.

"U veljači će početi marketing kampanja i promocija cijena. Karta će biti povoljna i cijena potpuno konkurentna. 'Air Serbia' ne želi biti najjeftinija kompanija u regiji, to ostavljamo za loc cost kompanije kao Wizz Air i druge", naveo je Mali, prenosi B92.

On je naglasio da je 'Air Serbia' jedna od najuspješnijih u Europi od manjih kompanija i da pokušava sebe profilirati kao kompaniju koja nudi visok kvalitet usluga, jednak Etihadovom kvalitetu usluga.

"Shodno kvalitetu imamo i cijenu karte, ali će sigurno biti jeftinija cijena od konkurencije da bi što više ljudi koristilo tu rutu sa 'Air Serbijom'", dodao je Mali.

Kopirati
Drag cursor here to close