Prekogranična suradnja

IRENE projekt: Mostar, Jablanica i Neum dobivaju po jedan solarni sustav

Gospodarstvo / Flash | 06. 06. 2017. u 09:21 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Dubrovniku je potpisan Ugovor o realizaciji projekta IRENE -Interregional Renewable & ENEergy effiiciency network - Program INTERREG IPA CRO-BIH-MNE, vrijedan 1.915.820 eura.

Projekt IRENE - Interregional Renewable & ENEergy efficiency network je potpisan 1.lipnja, a trajat će 30 mjeseci pod liderstvom Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRE NOVE. Projekt će se implementirati u prekograničnom području Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Osim ZADRE NOVE kao vodećeg partnera, na projektu u ulozi partnera su Zadarska županija, Asocijacija za ekonomski razvoj REDAH, Grad Mostar, Eko Centar DELFIN i Općina Tivat.

''Cilj projekta je doprinijeti zaštiti i očuvanju prirode poticanjem održivog korištenja prirodnih resursa u pograničnim područjima putem zajedničkog razvoja i umrežavanja lokalnih sustava upravljanja energijom i poticanja energetske efikasnosti i korištenje sistema obnovljivih izvora energije u javnom sektoru'', priopćeno je iz REDAH-a.

Dodatnu prekograničnu vrijednost ovog projekta predstavlja razvoj zajedničke mrežne baze podataka projekata i omogućavanje razvoja novih inicijativa, kao i ulaganje u infrastrukturu u vidu 11 svjetlosnih sustava i jednog solarnog sustava na lokacijama u Zadru, Mostaru, Jablanici, Neumu, Tivtu, Smilčiću, Korlatu, Lisičiću, Bibinju, Vinjeracu, Gajinama, Galovcu i Privlaki.

Kopirati
Drag cursor here to close