Suradnja s EIB-om

Intesa Sanpaolo Banka iz nove kreditne linije plasira 20 milijuna eura za projekte u BiH

Gospodarstvo / Flash | 29. 04. 2013. u 09:10 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Intesa Sanpaolo Banka d.d. BiH i Europska investicijska banka (EIB) potpisali su ugovor o novoj kreditnoj liniji u iznosu od 20 milijuna eura za financiranje malih i srednjih poduzeća (SME), te projekte lokalnih zajednica i infrastrukture u Bosni i Hercegovini.

Ovo je nastavak dugogodišnje uspješne poslovne suradnje naše banke i EIB-a u financiranju bh. projekata. Iz ovih kreditnih sredstava najmanje 70 posto iznosa bit će namijenjeno financiranju SME, kao i malih i srednjih infrastrukturnih projekata koje promoviraju lokalne vlasti, te za industrijska ulaganja u oblastima energetike, infrastrukture, zaštite okoliša, zdravlja, obrazovanja i uslužnog sektora“ rekao je povodom potpisivanja ugovora direktor Intesa Sanpaolo Banke BiH Almir Krkalić.

Intesa Sanpaolo Banka BiH, članica Intesa Sanpaolo Grupe, pruža usluge za skoro 150.000 klijenata, putem mreže od 49 poslovnica i pet filijala.

Europska investicijska banka (EIB) je financijska institucija Europske unije koja odobrava dugoročna financijska sredstva, a u vlasništvu je država članica. EIB omogućuje dugoročna sredstva za efektivne investicije za ostvarivanje ciljeva politika Europske unije. Jaka kreditna sposobnost EIB-a ogleda se u iznimno kvalitetnoj aktivi, jakoj kapitalnoj osnovi, snažnoj likvidnosti, podršci dioničara, konzervativnom upravljanju rizicima i kvalitetnoj strategiji financiranja. Dioničari EIB-a, države članice EU, 31. prosinca 2012. su odobrili povećanje kapitala u iznosu od 10 milijardi eura.

Intesa Sanpaolo je lider u Italiji u svim poslovnim područjima (poslovi sa stanovništvom, pravni subjekti i druge financijske usluge). Zahvaljujući veoma raširenoj mreži od 5.300 poslovnica širom Italije, Intesa Sanpaolo nudi širok spektar usluga za oko 10,9 milijuna klijenata.

Na međunarodnom polju, Intesa Sanpaolo Grupa je fokusirana na srednjoistočnu Europu (uključujući i Bosnu i Hercegovinu) te na područje Mediterana, gdje djeluju u 12 zemalja putem banaka - kćerki (sa više od 1.500 poslovnica i 8,3 milijuna klijenata), priopćeno je iz Intesa Sanpaolo Banke BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close