EU fondovi

Interreg IPA program prekogranične suradnje osigurao 67 milijuna eura za projekte

Gospodarstvo / Flash | 09. 03. 2016. u 10:41 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Provedba Interreg IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska - Bosna i Hercegovina - Crna Gora za financijsko razdoblje 2014. - 2020. godine započet će u četvrtak konferencijom u Splitu.

Novi trilateralni program obuhvaća područja 12 županija u Hrvatskoj, 109 općina i Distrikt Brčko u Bosni i Hercegovini te 10 općina u Crnoj Gori na kojima živi više od 5,5 milijuna stanovnika.

Ukupni proračun Programa iznosi 67 milijuna eura. Tijelo odgovorno za provedbu Programa je Upravljačko tijelo, Ured za upravljanje programima suradnje i regionalni razvoj u Agenciji za regionalni razvoj Republike Hrvatske.

Proračun Programa namijenjen je projektima koji se odnose na četiri tematska područja: poboljšanje kvalitete socijalnih i zdravstvenih usluga, zaštitu okoliša i prirode, prevenciju rizika i održiva energija i energetska učinkovitost, turizam, kulturu i prirodnu baštinu te konkurentnost i razvoj poslovnog okruženja programskog područja.

Program se financira iz dva fonda, Europskog fonda za regionalni razvoj te iz Fonda za pretpristupnu pomoć IPA II.

Na konferenciji u Splitu sudjelovat će i visoki predstavnici Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske, Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Crne Gore te Direkcije za europske integracije Vijeća ministara BiH, župan Splitsko-dalmatinske županije i predstavnik Europske komisije, najavili su organizatori.

Kopirati
Drag cursor here to close