Online oglašavanje

Internet marketing donosi izravan profit tvrtkama u BiH

Gospodarstvo / Flash | 19. 01. 2017. u 21:44 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Internet marketing je od suštinske važnosti za biznis, jer omogućava kompanijama da lako dođu do svojih kupaca, rekao je danas u Sarajevu direktor kompanije "Lilium Digital Communication ltd." Edin Halilović, te dodao da su najjače kompanije u svijetu koje se time bave Google i Facebook.

Na seminaru pod nazivom "Internet marketing", koji je organizirala Vanjskotrgovinska komora BiH, on je istaknuo važnost ovakvog načina reklamiranja, jer dobiju mjerljivu povratnu informaciju koja se odnosi na kupce, ali i na njihove proizvode, što sve skupa donosi veći profit tvrtkama.

"Na tržištu BiH veliki broj kompanija koriste internet oglašavanje, pogotovo one koje imaju razrađene biznise, ali o globalne, odnosno europske, koje se tek tu pojavljuju. Također, tu su i male kompanije, koje su nastale kao poduzetniči poduhvat", rekao je Halilović, koji je i predavač na seminaru.

Prema njegovim riječima, osnovne prednosti digitalnog marketinga, u odnosu na tradicionalne načine oglašavanja su cijena, a dobiju se precizni podaci tko je, koliko puta i na koji način vidio reklamu, kako je odreagirao na nju, a može se i mijenjati postavka kampanje, ako ona ne privlači potencijalne kupce.

Direktor Odjela za edukaciju Vanjskotrgovinske komore BiH Elma Kovačević – Bajtal rekla je da je današnji seminar organiziran s ciljem podizanja konkurentnosti tvrtki iz BiH na međunarodnom tržištu.

"Cilj nam je da, uz pomoć znanja i korištenjem digitalnih platformi oglašavanja kao što su Facebook i Google, omogućimo kompanijama iz BiH da što prije nađu i partnera i kupca svojih proizvoda", istaknula je ona.

Koliko tvrtke iz BiH vide značaj u internet marketigu, prema njenim riječima, govori i podatak da se na ovaj seminar prijavilo više od 200 tvrtki, što govori da su kompanije spremne za nove izazove i da unaprijede svoje znanje.

Kopirati
Drag cursor here to close