Porezna uprava

Inspekcija u HNŽ-u: 56 kontrola, 10 neprijavljenih radnika

Osim deset neprijavljenih radnika, inspektori Porezne uprave otkrili su i 19 obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune, dva obveznika koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj i jedan objekt koji je radio bez odobrenja za rad mjerodavnog organa
Gospodarstvo / Flash | 27. 10. 2021. u 12:58 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Porezna uprava Federacije BiH, Županijski porezni ured Mostar je 13. i 26. listopada obavila 56 inspekcijskih kontrola na području Hercegovačko-neretvanske županije, a u kojima je otkriveno deset neprijavljenih radnika, zapečaćeno osam objekata te izdana 42 prekršajna naloga.

Osim deset neprijavljenih radnika, inspektori Porezne uprave otkrili su i 19 obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune, dva obveznika koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj i jedan objekt koji je radio bez odobrenja za rad mjerodavnog organa, priopćeno je iz Porezne uprave FBiH.

Zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanje neprijavljenih radnika, neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja, nepostojanje fiskaliziranog fiskalnog uređaja, rad bez odobrenja, zapečaćeno je osam objekata i izdana su 42 prekršajna naloga s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu 86.350 maraka.

Ovim kontrolama bili su obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost trgovine, ugostiteljstva, djelatnost proizvodnje i prodaje kruha i peciva i ostale uslužne djelatnosti, a kontrole su provedene na području Mostara, Čapljine, Čitluka, Prozora Rame, Konjica i Stoca kako bi se provjerilo poštivanje Zakona o fiskalnim sustavima te zapošljavaju li se radnici na crno.

Porezna uprava nastavit će aktivnosti inspekcijskog nadzora na kontroli zakonitosti poslovanja poreznih obveznika i sprječavanju sive ekonomije i u narednom periodu te poziva porezne obveznike kod kojih su utvrđene nepravilnosti da usklade svoje poslovanje i da poštuju zakone kako se ne bi izlagali sankcijama i nepotrebnim troškovima, stoji u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close