Inspekcijski tim

Inspekcija iz Dublina će provjeriti bh. mlijeko

Gospodarstvo / Flash | 11. 03. 2016. u 13:23 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Inspekcijski tim Direkcije za zdravlje i hranu, revizije i analize Europske komisije (bivši Ured za hranu i veterinarstvo – FVO) boravit će u Bosni i Hercegovini od 14. do 25. ožujka.

''Cilj misije je da se provjeri realizacija Akcionog plana za rješavanje preporuka dobivenih nakon revizije izvršene od FVO-a u razdoblju od 21. do 31. siječnja 2014. godine. Ovaj plan je pripremio Ured za veterinarstvo BiH na osnovu preporuka koje su dobili nadležni organi u BiH nakon prve misije iz 2014. godine, a koji je odobren od EU u šestom mjesecu 2015. godine, priopćeno je iz Ureda za veterinarstvo BiH.

Uvodni sastanak će biti održan 14. ožujka u prostorijama Ureda za veterinarstvo BiH, a tijekom misije će se održati sastanci sa nadležnim tijelima entiteta i laboratorijima, te obilazak i kontrola određenih mljekara odobrenih za izvoz u EU, kao i farmi koje opskrbljuju ove objekte sirovim mlijekom.

Ured je, kako navode u priopćenju, zajedno sa nadležnim tijelima entiteta u proteklom razdoblju intenzivno radio na ispunjavanju svih šest preporuka iz ovog plana te spreman dočekuje inspekciju iz Dublina i očekuje da će Bosna i Hercegovina zadržati status zemlje izvoznice mlijeka i mliječnih proizvoda u zemlje EU.

Kopirati
Drag cursor here to close