BiH i Grčka

Iliopoulos: Dobri odnosi ne trebaju stagnirati

''Ponosni smo da je tijekom ovog poglavlja Grčka zagovarala i podržavala najosnovnije vrijednosti čovječanstva: slobodu, dostojanstvo i demokraciju'', rekao je Iliopoulos.
Gospodarstvo / Flash | 28. 03. 2019. u 20:02 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Fena / Iliopoulos: Dobri odnosi ne trebaju stagnirati

Bosna i Hercegovina i Grčka ove godine obilježavaju 27 godina diplomatskih odnosa, međutim dobri odnosi ne trebaju stagnirati, može se uraditi mnogo više na zbližavanju država, poručio je grčki veleposlanik u BiH Georgios Iliopoulos večeras na prijemu u povodu Nacionalnog praznika Grčke. 

Ta država slavi proglašenje neovisnosti iz 1821. ''Ponosni smo da je tijekom ovog poglavlja Grčka zagovarala i podržavala najosnovnije vrijednosti čovječanstva: slobodu, dostojanstvo i demokraciju'', rekao je Iliopoulos. 

U toj dugoj povijesti, istakao je, Balkan je uvijek imao središnju ulogu u vanjskoj politici, uključujući i danas znani zapadni Balkan. 

Kazao je da vjeruju u ovu regiju, ljude i potencijal te da su se temeljem toga uvijek zalagali za njegovu budućnost koja može biti, kako je naglasio, samo europska. 

''Grčka je priznala BiH 1992. slavimo 27 godina izvanrednih diplomatskih odnosa. Nakon rata smo pokušali pomoći, uglavnom kroz obrazovanje i zdravstvo '', rekao je Iliopoulos. 

Poručio je da je politika važna, ali da nije sve što je potrebno. Značajnim smatra trgovinu, ali i kulturu. 

U vezi s razvojem trgovinskih i turističkih veza, najavio je otvaranje direktne avionske linije između Sarajeva i Atene u srpnju ove godine, Aegeon Airlinesa. 

Prijemu u povodu Nacionalnog praznika Grčke prisustvovali su predstavnici političkog i javnog života, kao i predstavnici međunarodnih organizacija i veleposlanstva u BiH.

 

Kopirati
Drag cursor here to close