Čekanje na isprave

IDDEEA će uskoro raspisati novi tender za nabavku putovnica

Gospodarstvo / Flash | 30. 05. 2017. u 13:01 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Prvi i apsolutni prioritet je rješavanje cjelokupnog okvira izrade dokumenata građana Bosne i Hercegovine, uključujući i putne isprave koje su trenutno prioritet broj jedan'', kazao je u razgovoru za Fenu novi direktor Agencije za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA), Arif Nanić, dodavši da u Agenciji razumiju potrebe građana i uvažavaju njihovo nezadovoljstvo.

S tim u vezi, za nadolazeće razdoblje najavio je stabilizaciju cjelokupnog procesa izdavanja putnih isprava, a zatim i dugoročno rješenje za proces nabavke i izrade svih dokumenata za čiju je personalizaciju, u skladu sa zakonom, nadležna IDDEEA.

Direktor IDDEEA-e također je najavio da će ova agencija uskoro raspisati novi tender za nabavku pputovničkih knjižica, s obzirom na to da je trenutni ugovor zaključen na razdoblje od jedne godine.

''Tender će biti raspisan u skladu s općim principima Zakona o javnim nabavkama BiH, odnosno na način da osiguramo pravičnu i aktivnu konkurenciju'', pojasnio je.

Za kašnjenje u isporuci putovnica kazao je da je nastalo zbog nedostatka repromaterijala za izradu putovničkih knjižica izabranog dobavljača, zbog čega IDDEEA u smanjenom kapacitetu vrši personalizaciju i isporuku putovničkih knjižica na lokacije nadležnih organa.

''Činimo sve da s dobavljačem putovničkih knjižica pokušamo riješiti problem u što kraćem roku'', istaknuo je Nanić.

Na izdavanje putne isprave građani čekaju duže od mjesec dana, koliko je zakonom predviđeno.

Problem pravi dobavljač, njemačka firma "Milbauer" sa sjedištem u Banja Luci, koja u isporuci putovnica kasni gotovo mjesec dana.

Kopirati
Drag cursor here to close