Spašavanje

I to je moguće: Gradnju zgrade u Mostaru podredili cedrovima

Gospodarstvo / Flash | 13. 02. 2017. u 10:56 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Mostaru je krenula izgradnja nove stambene zgrade. I to ne bi bilo ništa neobično da se investitor nije odlučio pobrinuti za dva stabla cedra na lokaciji budućeg kompleksa. Zbog toga je odabrao one izvođače radova koji su mu mogli tvrditi da će dva stabla ostati na mjestu na kojima godinama rastu.

Naime, davne 1888. godine zasađena su prva stabla libanonskog cedra u gradu Mostaru. Cedrovi u svijetu uživaju neprocjenjivu estetsku i vizualnu vrijednost, a nažalost njihov broj u gradu Mostaru sveo se na samo pet stabala.

Dva stabla libanonskog cedra se nalaze na zemljištu gdje će vrlo brzo biti započeti gradnja stambenog objekta koji će nositi naziv 2CEDRA kao sinonim na kvalitetu, otpornost i sve ostale pozitivne vrijednosti koje se vežu uz ovo vrijedno stablo.

Investitor budućeg stambenog objekta 2CEDRA je odmah u startu tražio rješenje kako da zaštiti i pod svaku cijenu zadrži u prostoru ova vrijedna stabla i na taj način podigne kvalitetu življenja u samom objektu. Tako je u planu pokretanje inicijative za zaštitu ovih cedrova kao i osiguranje stručnih osoba sa Agronomskog fakulteta u Mostaru kako bi na što bolji i kvalitetniji način zaštitili i sačuvali cedrove za buduće naraštaje.

Cilj investitora je svakako da dva stabla libanonskog cedra ukrašavaju budući park ispred stambenog objekta čija je izgradnja počela početkom veljače ove godine.

Projekt 2CEDRA se sastoji od 44 stana s podzemnom garažom, dva lifta, gradnja će biti najkvalitetnijim i najsuvremenijim materijali koji se koriste u građevinarstvu jer investitor vodi računa da kupcima za uloženi novac pruži najbolju kvalitetu.

Stambeni objekt 2CEDRA je okrenut energetski učinkovitoj gradnji, a posebna pažnja se poklanja ekologiji što se vidi iz same zaštite cedrova.

Mikrolokacijski objekt 2CEDRA se nalazi na odličnoj poziciji koja omogućuje kvalitetno življenje i sve je na dohvat ruke.

Više o projektu 2CEDRA pogledajte na internetskoj stranici projekta.

Kopirati
Drag cursor here to close