BIH CRAFT BEER

I ove godine u Mostaru festival piva

Gospodarstvo / Flash | 28. 07. 2016. u 10:47 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Drugi po redu festival BIH CRAFT BEER održat će se u Mostaru, pod sloganom ''IMA I MOŽE''. Ove godine na festivalu će se predstaviti preko 20 izlagača a moći će se probati više od 60 vrsta piva. Festival se održava 30.07. u OKC Abrašević.

Prošlogodišnji, prvi Festival je bio revijalnog karaktera i glavni cilj je bio popularizacija craft piva, i upoznavanje posjetitelja da IMA craft piva u ergiji i da se MOŽE proizvoditi pivo i na drugačiji način od onog kako to rade velike komercijalne pivovare.

Na ovogodišnjem Festivalu kao glavni cilj je postavljena promocija malih craft pivara iz BiH i regije, odnosno da se pokaže da IMA sve veći broj craft pivara i da se MOŽE napraviti uspješan poslovni projekat od proizvodnje craft piva. U glazbenom dijelu programa nastupaju mostarski blues-rock bendovi: Blues Caravan i Mojo Shop.

Svi izlagači kao i njihove pive imaju jako kreativna imena, tako na primjer možemo probati pivo pivovare Džudžan iz Mostara, koja je ujedno i jedan od domaćih pivovara na festu. Ol Pivovara Džudžan se predstavlja sa pivom imena: Turbofolk Pale Ale – pivo nazvano u čast Ramba Amadeusa.

Izlagač iz Banja Luke Nikola Galić proizvodi pivo oko godinu i po, a nedavno je pokrenuo incijativu oko otvaranja pivovare pod imenom “Gorstak”. On se predstavlja sa četri vrste piva, između ostalog American wheat ale – pšenično pivo na američki način, idealno za ljetnje vrućine. Pivovara iz Mostara Old Bridze, poznata svim Mostarcima, je domaćin festivala.

Jedina dama među Bh pivarima dolazi iz Sarajeva i njeno ime je Sestra. Pivovara Sestra će se predstaviti sa četri vrste piva, a Podivljali Yogin iz ruka Sestara zasigurno vrijedi probati.

Iz Širokog Brijega će da se predstavi pivovara Mandić, iz Sarajeva dolazi Brew Pub koji nude pivo za otkačene ljude sa neobičnim okusima.

Iz Semizovca možete probati pivo imena Prikaza, Stuha, Babaroga i slično. Iz Doboja dolazi Castrum Craft, Atilla Artizan je još jedna domaća pivovara – Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close