Vlada

HT Mostar: Prvo revizija pa usuglašavanje

Gospodarstvo / Flash | 16. 12. 2016. u 10:58 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatske telekomunikacije d.d. Mostar imale su obvezu da, kao i sva ostala javna poduzeća u većinskom vlasništvu državnog kapitala, usuglase Statut, kao svoj temeljni akt, sa Zakonom o gospodarskim društvima Federacije BiH i Uredbom o vršenju ovlasti u gospodarskim društvima sa sudjelovanjem državnog kapitala iz nadležnosti FBiH, kao i sa Zakonom o javnim poduzećima koji je već ranije trebao biti usuglašen.

Federalna Vlada priopćila je kako je pak utvrđeno je da postupak usuglašavanja Statuta ne može niti izvršen prije izmjene, odnosno revizije Sporazuma o Javnom poduzeću HT d.o.o. Mostar od 26.10.2006. godine, kojim su utvrđene osnove za donošenje Statuta Hrvatskih telekomunikacija d.d. Mostar, a koje su i u tom trenutku, također, bile u suprotnosti s bivšim Zakonom o gospodarskim društvima FBiH.

Stoga je danas Federalno ministarstvo prometa i komunikacija ovlašteno da, uime Vlade FBiH, bude nositelj pregovaračkih aktivnosti o izmjeni Sporazuma o JP HT d.o.o. Mostar, sukladno programu pripajanja HT Mobilne d.o.o. HT-u d.o.o. Mostar od 26.10.2006. godine.

Pregovarački tim za vođenje ovih aktivnosti imenovat će nadležni federalni ministar. Federalno ministarstvo prometa i komunikacija će, nakon završetka pregovaranja s predstavnicima vlasnika kapitala HT d.d. Zagreb, dostaviti Vladi kompletnu informaciju.

Kopirati
Drag cursor here to close