potpisivanje ugovora

Hrvatska financira programe i projekte za hrvatski narod u BiH

Gospodarstvo / Flash | 05. 10. 2016. u 14:00 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Potpisivanje Ugovora o dodjeli sredstava za financiranje programa i projekata od posebnog interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini održat će se u četvrtak, 6. listopada, od 12:30 do 14 sati u prostorijama Hrvatske matice iseljenika (Trg Stjepana Radića 3) u Zagrebu, priopćeno je iz Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Vlada Republike Hrvatske je na 39. sjednici održanoj 14. rujna 2016. godine donijela Odluku o raspodjeli sredstava za financiranje kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini iz sredstava Proračuna Republike Hrvatske za 2016. godinu. Sukladno navedenoj Odluci nadležna tijela koja sudjeluju u radu Povjerenstva te prate provedbu programa i projekata od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini potpisat će s pravnim osobama/nositeljima programa i projekata ugovore o financijskoj potpori, prenosi Fena.

Uz Zvonka Milasa, predstojnika Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, potpisivanju će nazočiti Zlatko Hasanbegović, ministar kulture, Denis Kovačić, pomoćnik ministra zdravlja, Stipe Mamić, pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i sporta, te predstavnik Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

Kopirati
Drag cursor here to close