Dobitak

HP Mostar - Prvi put u 11 godina pozitivni rezultati

Gospodarstvo / Flash | 15. 04. 2014. u 08:46 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatske pošte (HP) d.o.o. Mostar prvi put su poslovale pozitivno od kako su postale samostalna poštanska administracija, saznaje Fena u Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija (FMPIK).

''Zaista smo ponosi na činjenicu da su Hrvatske pošte d.o.o. Mostar, kompanija u resornoj nadležnosti Federalnog ministarstva prometa i komunikacija, u ovom mandatnom periodu poslovale s dobitkom'', rekla je glasnogovornica FMPIK Amila Lačević.

Po njezinim riječima, najmlađa od tri javne poštanske administracije u Bosni i Hercegovini, prvi put u 11 godina iskazuje pozitivan rezultat jer je Ministarstvo uložilo velike napore da stvori zakonske preduvjete, ali i ambijent u kojem je taj rezultat bilo moguće ostvariti.

''Također, želimo pohvaliti i rad Uprave Društva koja, iako nije u punom sastavu, ulaže velike napore kako bi poslovanje bilo što kvalitetnije i uspješnije unatoč problemima s kojima se susreće'', dodala je Lačević.

Jedan od velikih problema koji opterećuje poslovanje HP Mostar je nelegalna konkurencija koja se javlja na području pružanja rezerviranih poštanskih usluga.

Pojedine institucije, javna i privatna poduzeća ne poštuju zakone i angažiraju dostavljače pismovnih pošiljki koje spadaju u područje rezerviranih poštanskih usluga, navode iz HP Mostar.

Drugi problem javlja se na području isplate mirovina. Mirovine se umirovljenicima isplaćuju nakon što Federalni zavod MIO uplati sredstva na račun HP Mostar.

U posljednje vrijeme Zavod sredstva za mirovine uplaćuje u više navrata, što HP Mostar znatno otežava isplatu. Svoj prostor za preuzimanje dijela isplata mirovina vidjele su pojedine banke koje su donijele odluku o isplati mirovina umirovljenicima unaprijed, odnosno prije nego što im Federalni zavod MIO prebaci novčana sredstva za isplatu.

Unatoč tome, kako navode iz HP Mostar,  zadovoljni su statusom koji imaju kod velikog broja umirovljenika.

''Naime, treba uzeti u obzir to da većina umirovljenika nije u mogućnosti doći do poslovnica banaka te da veliki dio živi u ruralnim područjima. Stoga je donošenje mirovina na kućni prag za umirovljenike od velike važnosti te će i dalje ostati vjerni poštarima i HP Mostar'', ističu iz te kompanije.

Bez obzira na teške uvjete i jak pritisak nelojalne konkurencije i bankarskog lobija, HP Mostar  nastavlja ulagati napore za postizanje strateških ciljeva kako bi i ubuduće osigurali stabilnost i konkurentnost na tržištu.

 

Kopirati
Drag cursor here to close