Pitanje

Hoće li Koridoru smetati vojni aerodrom u Ortiješu?

Gospodarstvo / Flash | 10. 05. 2017. u 10:10 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnica u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Aleksandra Pandurević danas je na sjednici tog doma od ministra komunikacija i prometa BiH Ismira Juske zatražila odgovor je li, nakon što je došlo do promjene trase koridora 5-C na području Mostara, točna informacija koja se pojavila u medijima da nova trasa prolazi ispod, kao tunel, zemljišta aerodroma Ortiješ, koji pripada Oružanim snagama BiH?

Ministar komunikacija i prometa BiH Jusko je kazao da su predstavnici Javnog poduzeća Autoceste Federacije BiH i Ministarstva obrane održali sastanak 19. prosinca 2016. o temi trase koridora 5-C u području aerodroma Ortiješ.

Po njegovim riječima, na osnovu održanog sastanka JP Autoceste FBiH je 20. prosinca 2016. godine zatražilo pismenu suglasnost Ministarstva obrane za trasu koridora 5-C koji prolazi kroz navedeno područje.

''Do danas u JP Autoceste FBiH nisu zaprimili nikakav pisani dokument od Ministarstva obrane BiH na osnovu podnesenog zahtjeva za suglasnost. U zavisnosti od zaprimljene suglasnosti od Ministarstva obrane BiH odredit će se položaj trase u prostoru oko navedenog aerodroma'', odgovorio je ministar Jusko.

Zastupnica Pandurević je, komentirajući dobiveni odgovor, naglasila da je riječ o perspektivnoj vojnoj imovini i da je ovdje u pitanju nadležnost Predsjedništva BiH, te da suglasnost za korištenje perspektivne vojne imovine mora dati Predsjedništvo BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close