Stručni skup

HNŽ: Smanjiti nezaposlenost branitelja kroz braniteljske zadruge

Gospodarstvo / Flash | 26. 02. 2016. u 15:15 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo za pitanja branitelja Hercegovačko - neretvanske županije, uz suradnju sa Zadružnim savezom Federacije Bosne i Hercegovine, Agronomsko i prehrambeno-tehnološkim fakultetom Sveučilišta u Mostaru i Agromediteranskim fakultetom Univerziteta ''Džemal Bijedić'' Mostar, danas je u prostorijama ministarstva organiziralo stručni skup o temi braniteljskog zadrugarstva, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

U obraćanju nazočnima Oliver Soldo, ministar za pitanja branitelja, istaknuo je kako je cilj ovakvih projekata povećanje konkurentnosti branitelja na tržištu rada koje će, uz ostale mjere aktivne politike zapošljavanja, doprinijeti smanjenju broja nezaposlenih branitelja na području Županije.

''Cilj zadrugara je zajednički gospodarski djelovati kroz zadrugu kao gospodarski subjekt, te kroz načela dobrovoljnosti omogućiti članovima proizvodnju, prodaju i brendiranje zadružnih proizvoda'', kazao je ministar Soldo.

Predstavnici Zadružnog saveza održali su prezentaciju, posebno se osvrnuvši na ulogu i značaj zadrugarstva u svijetu kao i mogućnost razvitka zadrugarstva na prostorima Županije, te ukazali na primjere dobre prakse zadrugarstva. Sudionici skupa poručili su kako su zadruge od javnog interesa ali i poželjna inicijativa za razvitak lokalne zajednice

Inače, skupu su bili nazočni predstavnici 12 braniteljskih zadruga s područja HNŽ, kao i branitelji zainteresirani za razvitak zadrugarstva.

Kopirati
Drag cursor here to close