Vlada

HNŽ: 70 oduzetih vozila će se prodati ili uništiti

Usvojeno je izvješće Ministarstva prometa i veza o utrošku sredstava koja su tijekom prošle godine transferirana Međunarodnoj zračnoj luci Mostar.
Gospodarstvo / Flash | 13. 01. 2022. u 15:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije, na danas započetoj 166. sjednici, dala je suglasnost na Sporazum o produljenju primjene Kolektivnog ugovora za službenike uprave i sudske vlasti u FBiH koji je utvrđen između ovlaštenog pregovarača Vlade HNŽ i Samostalnog sindikata državnih službenika i namještenika u organima državne službe, sudskoj vlasti i javnim ustanovama u FBiH.

Pročitajte još

Ujedno, Vlada je ovlastila Suada Balića, ministra pravosuđa, uprave i lokalne samouprave da, u ime Vlade, potpiše Sporazum na razdoblje od 2 godine.

Također, usvojeno je izvješće Ministarstva prometa i veza o utrošku sredstava koja su tijekom prošle godine transferirana Međunarodnoj zračnoj luci Mostar.

Vlada je usvojila zaključak kojim zadužuje ministarstva, uprave i upravne organizacije, Županijsko javno pravobraniteljstvo i Agenciju za privatizaciju da Stručnoj službi Vlade do kraja mjeseca dostave programe rada za 2022. godinu s dinamičkim planom kako bi Vlada mogla usvojiti godišnji Program rada Vlade najkasnije do 15. veljače i dostaviti ga Skupštini HNŽ radi planiranja aktivnosti zakonodavne vlasti.

Također, izvješća o radu za 2021. godinu potrebno je dostaviti do 14. veljače kako bi Vlada mogla usvojiti godišnje izvješće o radu do 28. veljače i dostaviti ga Skupštini.

Vlada je, na prijedlog Ministarstva unutarnjih poslova, donijela odluku kojom je dana suglasnost da se 70 oduzetih motornih vozila koja su neispravna, uništena, odnosno nisu u voznom stanju putem licitacije prodaju/unište, priopćila je Vlada HNŽ-a nakon sjednice.

Poljoprivrednicima u HNŽ 2.447.550 KM

Poljoprivrednim proizvođačima s područja Hercegovačko-neretvanske županije koji su ispunili uvjete za dodjelu novčanih potpora danas je isplaćen preostali dio novčanih sredstava za mjere obuhvaćene Programom za 2021. godinu u iznosu od 1.406.699,00 KM.

Inače, poticaji u poljoprivredi za 2021. godinu realizirani su u iznosu od 2.447.550,00 KM i veći su za oko 450.000,00 KM u odnosu na 2020. godinu.

Kopirati
Drag cursor here to close