A1 gorivo

HIFA OIL će opskrbljivati gorivom zrakoplove kompanije Wizz Air

Gospodarstvo / Flash | 04. 04. 2017. u 07:16 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tešanjska kompanija za promet naftom i naftnim derivatima HIFA OIL potpisala je ugovor o opskrbi zrakoplova Wizz Air, najveće low-cost aviokompanije u centralnoj i istočnoj Europi, na Međunarodnom aerodromu Sarajevo.

Realizacija ugovora i opskrba zrakoplova Wizz Air JET A1 avio gorivima, počet će od 5. travnja ove godine, kada Wizz Air pokreće dva leta između Budimpešte i Sarajeva na tjednoj bazi.

Wizz Air je prva u nizu avio kompanija sa kojom će HIFA OIL potpisati ugovore o ovakvoj vrsti poslovne suradnje, a koje koriste usluge sarajevske zračne luke.

“Ovo je još jedan veliki uspjeh za HIFA OIL. Ovim ugovorom smo otvorili jedno potpuno novo tržište na kojem do sada nismo bili prisutni. Pokazali smo da smo u stanju odgovoriti visokim zahtjevima međunarodnih letačkih agencija za sigurnost. Uspješno smo prošli veoma zahtjevne zakonske procedure.  Koristimo najsuvremenije cisterne, okončali smo dodatnu edukaciju radnika, i ispunili sve postavljene uvjete za inspekciju prema IATA standardima. Međunarodni aerodrom Sarajevo dobio je domaćeg dobavljača, a zdrava konkurencija će učiniti ovu, veoma važnu uslugu za letačke kompanije i putnike, još kvalitetnijom", izjavio je Venan Hadžiselimović izvršni direktor HIFA OIL.

Međunarodni aerodrom Sarajevo i država Bosna i Hercegovina dobivaju puno novim dobavljačem, zbog povećanja korištenja derivata nastalih uslijed tržišne utakmice, i plaćanja većih naknada državi, te preljeva sredstava aerodromu. Također, Međunarodni aerodrom Sarajevo sa više dobavljača nudi širinu asortimana robe, odnosno postaje atraktivniji za avio kompanije.

Wizz Air je najveća low-cost aviokompanija u regiji srednje i istočne Evrope, operira sa flotom od 79 Airbus A320 i Airbus A321 zrakoplova, i nudi vise od 500 relacija iz 28 baza, spajajući 138 destinacija u 40 zemalja. U Wizz Airu, ekipa od 3000 profesionalnih radnika u avijaciji pružaju superiornu uslugu i veoma niske cijene karata, čineći Wizz Air prvim izborom kod 23 milijuna putnika u 2016.

Wizz Air je izlistan na Londonskoj burzi pod oznakom WIZZ i uključen je u FTSE 250 i FTSE ALL-SHARE indikatore. Wizz Air je registriran pod okriljem Međunarodne asocijacije za zračni transport (IATA), Operativni sigurnosni audit (IOSA), globalnih mjernih standarda u priznavanju zračne sigurnosti.

Kompanija je nedavno proglašena Vrijednosnom aviokompanijom godine za 2016. godinu od strane urednika Air Transport World, jedne od vodećih magazine u avijaciji, kao i Low Cost avio kompanija godine za 2016. godinu od strane Centra za zrakoplovstvo (CAPA), vodećeg nezavisnog istraživačkog centra u ovcoj industriji.

Letovi iz Budimpešte do Sarajeva će početi 5. travnja ove godine.

Kopirati
Drag cursor here to close