Ana Ćavar i Dijana Perić

Hercegovke osvojile deset tisuća KM za poslovnu ideju

Gospodarstvo / Flash | 18. 12. 2015. u 15:27 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ana Ćavar i Dijana Perić, članice tima kreARTiva, su pobjednice prvog ciklusa Startup Akademije koji se održao u Intera Tehnološkom parku, priopćeno je.

Pobjednički tim osvojio je 10.000 KM za razvoj poslovne ideje nakon registriranja poduzeća, te ulaznicu za Pioneers festival u Beču u svibnju 2016. godine.

Njihova poslovna ideja je web shop za prodaju ručno izrađenih, kvalitetnih i stilski dorađenih proizvoda iz BiH, s naglaskom na njihov izvoz u inozemstvo.

Drugo mjesto odnio je tim Raftmania s idejom izrade web platforme koja će svojim korisnicima pružiti uslugu bookiranjarafting izleta, a na trećem je mjestu tim Emerald s idejom dizajniranja PC kućišta za najzahtjevnije korisnike.

Inače, od inicijalno uključenih jedanaest timova, osam ih je razvilo svoje poslovne modele, a u samom finalu programa šest ih je pred komisijom prezentiralo ideje koje su u protekla dva mjeseca razvijali i usavršavali: Chefiste, PriroDar, Emerald, Dos Rubias, kreARTiva i Raftmania. Komisiju su činili predstavnici triju centara uključenih u projekt: Inovacioni centar Banja Luka, BIT Centar Tuzla i INTERA Tehnološki Park.

Timovi su kroz dva mjeseca i deset treninga svoje poslovne ideje unaprjeđivali kroz sedam različitih modula: Razvoj poslovnog modela, Analiza tržišta i minimalno održivog proizvoda, Istraživanje tržišta, Financije za startupe, Marketing i brendiranje, Pregovaračke i Prezentacijske vještine. Osim toga, svaki od timova imao je i konzultacije s nekolicinom istaknutih mentora iz regije, i to iz područja za koja su sami iskazali najveću potrebu.

Kako je priopćeno iz Intere prezentacijama je prisustvovao i predstavnik Veleposlanstva Kraljevine Norveške u BiH, Ognjen Grujić, koji je izrazio veliko zadovoljstvo dosadašnjim tijekom programa kao i prezentiranim poslovnim idejama. Projekt Startup Akademija se provodi u suradnji s ICBL-om iz Banja Luke i BIT Centrom iz Tuzle, a financiran je uz podršku Veleposlanstva Kraljevine Norveške u BiH.

Kroz idućih par dana otvaraju se i prijave za drugi ciklus, o čemu ćete se više moći informirati na www.intera.ba.

Kopirati
Drag cursor here to close