''Nikola Tesla''

Hercegovke koje šiju za Nijemce traže pomoć Vlade

Gospodarstvo / Flash | 29. 03. 2016. u 15:34 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Direktorica tekstilnog poduzeća "Nikola Tesla" iz Bileće Persa Klimenta zatražila je pomoć od Vlade Republike Srpske da radnicama uplati po jednu plaću i troškove režija kako bi se premostio zastoj u isplati dugovanja njemačke firme "Štajman" s kojom posluju.

Klimenta je istakla da su radnice, koje su prije 15 dana obustavile proizvodnju zbog dvije i po neisplaćene zarađene plaće, spremne da odmah sjednu za strojeve ukoliko dobiju po jednu plaću, piše Srna.

Ona je pojasnila da je njihov jedini kupac njemački "Štajman" u problemima, jer je 23. ožujka pokrenut stečaj nad jednom firmom koja je u okviru akcionarskog društva.

"Firma sa kojom mi imamo potpisan ugovor nije u stečaju i nadamo se da ćemo nastaviti sa poslovanjem", istakla je Klimenta i dodala da je obustavljena isporuka robe kada su počela dugovanja.

Klimenta je istakla da u ovom poduzeću velike nade polažu u pomoć Vlade Republike Srpske, napominjući da je nedavno imala veoma konstruktivan i ohrabrujući razgovor s ministrom industrije, energetike i razvoja Petrom Đokićem.

U Fabrici trenutno radi 140 radnica koje u jednoj smjeni šiju žensku modnu konfekciju za poznati njemački brend "Štajman".

Kopirati
Drag cursor here to close