KHOV

Hercegovinaputevi žele povećati osnovni kapital

Komisija za hartije od vrijednosti (KHOV) Republike Srpske odobrila je Hercegovinaputevima jedinstveni prospekt za treću emisiju akcija
Gospodarstvo / Flash | 20. 10. 2023. u 08:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kompanija Hercegovinaputevi iz Trebinja emitirat će akcije u vrijednosti od 700.000 maraka javnom ponudom na Banjalučkoj burzi, a cilj im je povećanje kapitala i ulaganje u osnovna sredstva i opremu.

Komisija za hartije od vrijednosti (KHOV) Republike Srpske odobrila je Hercegovinaputevima jedinstveni prospekt za treću emisiju akcija. Akcije će biti emitovane javnom ponudom u iznosu od 700.000 KM, podijeljeno na 700.000 redovnih akcija, pojedinačne nominalne vrijednosti od jednu marku, piše Bloomberg Adria.

"Ciljevi emisije akcija javnom ponudom su povećanje osnovnog kapitala i stvaranje uvjeta za sigurnije i stabilnije poslovanje Emitenta. Prikupljena sredstva će biti korištena za ulaganja u osnovna sredstva i opremu, te ostala investiciona ulaganja. Očekivani efekti investiranja su zadržavanje tržišne pozicije i podizanje nivoa kvaliteta proizvoda i usluga Emitenta", navedeno je u Odluci Skupštine akcionara.

Iako su osnovani kao poduzeće za održavanje, zaštitu i građenje puteva, u kolovozu ove godine izvršena je dopuna djelatnosti ove kompanije šiframa koje se vežu za ugostiteljstvo, nekretnine, lizing…

Milodrag Šćepanović iz Trebinja u spnju ove godine objelodanio je namjeru da u potpunosti preuzme Hercegovinaputeve, za što je bio spreman da plati 1,16 milijuna maraka. Ponuda za preuzimanje istekla je 14. kolovoza, a deponirano je 503.717 akcija, što predstavlja 22,92 posto glasova u Skupštini Hercegovinaputeva.

Deponovane akcije Šćepanović je isplatio i preuzeo te stekao 78,65 posto udjela. U međuvremenu je kupovinom akcija povećao udio na 80,58 posto.

Osnovni kapital Hercegovinaputeva iznosi 2.196.788 KM, a podijeljen je na isto toliko akcija, nominalne vrijednosti jednu marku.

Hercegovinaputevi su lani imali ukupne prihode od 9,3 milijuna KM, rashode od 9,1 milijun i godinu završili s oko 183 tisuće maraka neto profita.

Kopirati
Drag cursor here to close