Hercegovina u Pragu

Hercegovina: Zemlja sunca i dobrih vina

Gospodarstvo / Flash | 04. 12. 2015. u 17:47 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pod pokroviteljstvom Veleposlanstva Bosne i Hercegovine u Češkoj Republici, a u organizaciji Udruženja Luka Prag i u suradnji s Regionalnom razvojnom agencijom Hercegovina (REDAH), u galeriji restorana Luka Lu u Pragu otvorena je 3. prosinca 2015. godine izložba fotografija pod nazivom ''Hercegovina, zemlja sunca i dobrih vina''.

Veleposlanica BiH u Češkoj Republici Danka Savić se otvarajući izložbu, zahvalila članovima bosanskohercegovačke dijaspore Vesi Doremu, vlasniku galerije i restorana Luka Lu, te Mirku Jeličiću i Aliji Avdibegoviću na njihovoj spremnosti da podrže organiziranje događaja koji promoviraju prirodne ljepote, gastronomiju i kulturnu raznolikost Bosne i Hercegovine, kao i gostu iz Hercegovine Željku Nakiću, vlasniku vinarije Čitluk, koji je, ovim povodom, došao u Prag.

Dio od pedesetak izloženih fotografija pejzaža, spomenika kulture, narodnih nošnji i prizora iz svakodnevnog života u hercegovačkim selima, ranije su objavljeni u promotivnim turističkim publikacijama Regionalne agencije za razvoj Hercegovine. Autori fotografija su Tihomir Crnjac, T. Bubalo, Goran Grubešić, Tomislav Miličević, fra Franjo Mabić.

Istog dana, održana je i degustacija vina Vinarije Čitluk, među kojima je Žilavka, Blatina, Kameno vino, Trnjak, kao i promocija hercegovačke gastronomije.

Šefica kuhinje restorana Romanca iz Mostara će i naredna dva dana pripremati hercegovačke specijalitete u restoranu Luka Lu. Promocija hercegovačke gastronomije i vina u Pragu traje od 3-6. prosinca, a izložba fotografija će biti otvorena mjesec dana, priopćilo je Ministarstvo vanjskih poslova.

Kopirati
Drag cursor here to close