Općina Jablanica

Hercegovina dobila još jednu općinu s povoljnim poslovnim okruženjem

Gospodarstvo / Flash | 02. 06. 2017. u 12:48 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema službenim rezultatima Regionalnog savjeta, Općina Jablanica je danas 2. lipnja 2017. godine dobila prestižni BFC SEE certifikat i postala prva općina koja ispunjava međunarodne priznate uvjete za povoljno poslovno okruženje u Hercegovačko-neretvanskoj županiji.

''Ispunili smo zacrtani cilj u veljači prošle godine i danas vidimo rezultate istog. Zahvaljujemo se verifikacionoj komisiji na izuzetno profesionalnom pristupu kao i REDAH-u koji je bio tehnicka podrška Projektnom timu Općine Jablanica'', rekao je Općinski načelnik Salem Dedić.

BFC SEE je jedinstveni program za poboljšanje kvaliteta usluga i informacija koje lokalne samouprave u regiji jugoistočne Europe pružaju gospodarstvenicima. Program daje jasne smjernice općinama i gradovima kako da kreiraju dobru poslovnu klimu i uvedu standarde efikasne i transparentne lokalne administracije.

S druge strane, investitorima koji žele da presele ili prošire svoje poslovanje u jugoistočnu Europu, BFC SEE služi kao standardiziran mehanizam za procjenu lokalnih uslova za poslovanje i ukazuje na to koje općine u regiji imaju najpovoljniju klimu za investiranje.

''Do ove godine ni jedna općina u Hercegovini nije imala BFC SEE certifikat za povoljno poslovno okruženje u zemljama Jugoistočne Europe. Nakon postupka certifikacije koji se vodio tijekom 2016. i prvim dijelom 2017. godine, prve općine u Hercegovini koje su postale nositelji ovog prestižnog certifikata su Općina Jablanica sa 88,2% ispunjenosti kriterija i Općina Posušje sa 81,4% ispunjenosti kriterija. Ovim putem čestitamo kolegama iz Posušja, a svim ostalim općinama i gradovima u Hercegovini stojimo na raspolaganju i možemo im biti podrška ukoliko se odluče za proces certifikacije'', rekla je mr.sc. Amela Muratović, dipl.prav. pomoćnica općinskog načelnika u Službi za lokalni ekonomski razvoj i investicije, financije i trezor općine Jablanica.

"Iskrene čestitke načelniku općine i njegovom vrijednom timu uz očekivanja benefita za poslovni sektor, a posredstvom njega za sve građane Jablanice'', rekao je prof.dr. Bahrija Umihanić, predsjednik Komisije za verifikaciju.

Kopirati
Drag cursor here to close