Neizvjesna sudbina

Hercegovački ''Grad Sunca'' na čekanju

Gospodarstvo / Flash | 31. 10. 2016. u 07:34 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rodoljub Drašković ne prestaje iznenađivati. Svoje životno djelo ''Grad Sunca'' odlučio predati Gradu Trebinju. Nedovršeno.

A sudbina najvećeg infrastrukturnog projekta ovisit će od novog gradonačelnika Luke Petrović koji još nije preuzeo dužnost, pa ne želi da se izjašnjava ni o poklonu koji treba preuzeti, piše ATV.

Drašković je sve što ima rekao u otvorenom pismu prvom čovjeku grada.

“U Grad Sunca sam investirao više od deset milijuna konvertibilnih maraka što je potvrda mog dubokog uvjerenja da je ova investicija od općeg društvenog interesa za razvoj Trebinja i cijele Hercegovine. Realiziranu investiciju u Grad Sunca smatrajte trajnom zadužbinom gradu Trebinju od mene osobno i od poslovnog sustava Swisslion Takovo'', napisao je Drašković.

To ne znači da ću se potpuno povući iz Grada Sunca pojašnjava Drašković za ATV. Spreman je da u suradnji sa gradom nastavi realizaciju započetog projekta, ali o detaljima ne želi govoriti dok u četiri oka sve ne ugovori s novim gradonačelnikom.

Prije točno godinu dana Rodoljub Drašković je na Draženskoj Gori na 80 tisuća kvadrata počeo graditi svoje životno djelo Grad Sunca. Pompozno su tada najavljeni gradnja zatvorenog olimpijskog bazena, staza za Formulu jedan, aqua park, klinički centar, različiti kulturni i sportski sadržaji.

Grad je dobio prve obrise, bedeme i kapiju, restorane, vidikovac, vodena vrela. Građani se nadaju da poznati privrednik i novi gradonačelnik mogu naći zajednički jezik i da će projekt biti završen.
Drašković je zemlju platio skoro dva milijuna maraka. I počeo je graditi svoj životni san. Zašto je digao ruke na pola puta i kako će priča završiti još nikome, izgleda, nije jasno, pa ni njenim glavnim akterima.

Kopirati
Drag cursor here to close