Dusseldorf

Hercegovačka vina na prestižnom sajmu 'ProWein'

Gospodarstvo / Flash | 17. 03. 2017. u 09:48 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine organizira nastup proizvođača vina i žestokih pića iz Bosne i Hercegovine na sajmu ProWein 2017, koji će biti održan u njemačkom gradu Dusseldorfu od 19. do 21. ožujka.

Na zajedničkom štandu Bosne i Hercegovine, koji je zakupila Vanjskotrgovinska komora BiH za potrebe predstavljanja kompanija iz oblasti proizvodnje vina, svoje proizvode će predstaviti osam kompanija, i to: Vinogradi Nuić (Crnopod-Ljubuški), Vinarija Čitluk d.d. (Čitluk), Vinarija Keža- Catena d.o.o. (Ljubuški), Podrum Vukoje 1982 (Trebinje), Podrumi manastira Tvrdoš (Trebinje), Podrumi Andrija (Paoča-Čitluk), Vinski podrum Anđelić- KOMRAD d.o.o. (Trebinje) i Hepok d.d. (Mostar).

Kako ističu iz Vanjskotrgovinske komore BiH ovo je drugi put da se organizira sudjelovanje BiH na sajmu ProWein koji je jedan od najznačajnijih događaja kada je vinarstvo u pitanju. Tu se svake godine susreću vodeći svjetski proizvođači i distributeri vina i alkoholnih pića, hotelijeri, ugostitelji, maloprodavci i entuzijasti.

ProWein karakterizira bogata i raznovrsna ponuda događaja. Svake godine posjetitelji imaju prilike da uživaju u više od 300 degustacija i prezentacija.

Osim klasičnih vrhunskih vina, izlažu se i egzotična vina, selekcije, aperitivi i digestivi. U okviru sajma se održavaju prezentacije međunarodno poznatih vinograda, brojnih sorti grožđa i vrsta vina, jakih alkoholnih pića, regionalnih specijaliteta, kao i organskih proizvoda.

Iz godine u godinu broj izlagača i posjetitelja je u stalnom porastu, čime se potvrđuje visoki internacionalni karakter sajma koji ga izdvaja od drugih sajmova u okviru branše.

Kopirati
Drag cursor here to close