RiTE Gacko

Hercegovačka javna poduzeća: Nema neradnika koji primaju plaću

Iz Vlade RS priopćeno da je na desetine zaposlenih u javnim poduzećima dobilo otkaz zbog toga što su primali plaću, a nisu dolazili na posao.
Gospodarstvo / Flash | 19. 01. 2023. u 06:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

RiTE Gacko je jedno od poduzeća koje je oslobođeno od neradnika koji primaju plaću, a ne dolaze na posao, priopćila je Vlada RS na što su se u Gacku nasmijali.

"Oslobođoćeni od neredanika" 

Iz  Vlade RS priopćeno da je na desetine zaposlenih u javnim poduzećima dobilo otkaz zbog toga što su primali plaću, a nisu dolazili na posao.

Radovan Višković je to još jučer rekao ogradivši se da ne može govoriti o imenima zbog zakona o osobnoim podatcima iako je pre mjesec dana kategorično izjavljivao da će obznaniti sva imena. 

Puknula premijerska metla

Jedno od poduzeća koje ima zaposlene koji ne dolaze na posao je RiTE Gacko. U saopštenju stoji da je do otpuštanja radnika došlo i u ovom poduzeću. To je, naravno, izazvalo osmjeh na licima onih koji dolaze na posao i koji su iz prve ruke mogli da vide kako “čisti premijerova metla”.

Prema riječima jednog od zaposlenih, svima koji ne dolaze je javljeno da se pojave na poslu jer će doći komisija sastavljena od predstavnika ERS I RiTE Gacko. Tako da je sredinom januara u ovom poduzeću bilo neuobičajeno mnogo ljudi, toliko da je i komisija imala problem da nađe slobodno mesto na parkingu, komentiraju zaposleni, piše Dikret-portal. 

36 radnika nije bilo na poslu, a objašnjenja nema 

“Iako je bilo planirano da komisija vrši provjere tri dana, mislim da su bili samo dva. Koliko ja znam, našli su da 36 radnika nije na poslu bez objašnjenja, odnosno, da odsustvo nisu opravdali bolovanjem, odmorom ili slobodnim danom. Mislim da je u rudniku četvero takvih. Jedno od njih je i žena predsjednika SO Gacko (Rajko Papović prim. aut), ali ona već 20 godina pokriva odsustvo bolovanjem. Vjerujem da će ga naknadno dostaviti. Tako da je sve ovo, u suštini, ništa”, priča naš sugovornik koji, razumljivo, ne želi da mu otkrivamo identitet.

"Ne znamo ni tko je na platnom spisku" 

I drugi sugovornici s kojima smo razgovarali su potvrdili ovu priču.

“Kod nas na katu nije dolazio nitko, barem ne da ja znam. A oni koji ne dolaze na posao za to imaju podršku nadređenih. Nama je potpuno normalno da pljačkamo vlastitu firmu. RiTE Gacko vode ljudi koji donose odluke na štetu poduzeća. Mi i ne znamo tko je sve na platnom spisku. Zato i ne treba da čudi što je atmosfera loša, a firma na izdisaju. Mislim da nikada nismo bili u težoj situaciji”, kaže drugi sugovornik.

Dodaju da će, na kraju, bez posla možda ostati samo oni koji nemaju zaštitu i spominju radnika sa psihičkim smetnjama koji bi mogao da bude rezultat premijerovog boja s neradnicima.

Kopirati
Drag cursor here to close