Bez opterećenja

Herceg: Organski proizvođači već rade u skladu sa standardima iz SSP-a

Gospodarstvo / Flash | 02. 02. 2017. u 14:37 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Saveza Organsko FBiH Sejad Herceg izjavio je danas za Fenu, a povodom stupanja na snagu adaptiranog Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP), da Savez ulaže napore kako bi bh. poljoprivredni proizvođači ispunili standarde koje nalaže Europska unija.

Istaknuo je da organski poljoprivredni proizvođači u BiH već rade u skladu s tim standardima, zbog čega stupanje na snagu adaptiranog SSP-a za njih ne predstavlja opterećenje.

''Ipak, treba poručiti nadležnim za poljoprivredu na svim nivoima vlasti da moraju shvatiti da organska proizvodnja može biti dobra šansa za razvoj poljoprivrede u BiH, budući da su ti proizvođači već savladali europske standarde i mnogi su certificirani za tržište EU'', rekao je Herceg.

Dodao je da je za omasovljavanje organske proizvodnje i dostizanje tri posto od ukupne poljoprivredne proizvodnje, što je cilj EU, potrebno u taj sektor uključiti više od 15.000 operatera.

Herceg je naveo da Bosna i Hercegovina zbog geografske strukture nema mogućnosti za količinski značajnu poljoprivrednu proizvodnju, ali bi organski sektor mogao ponuditi proizvode vrhunske kvalitete.

Naglasio je da će Savez Organsko FBiH nastaviti raditi na umrežavanju proizvođača i podizanju svijesti o značaju i mogućnostima koje pruža organska poljoprivredna proizvodnja.

Kopirati
Drag cursor here to close