Popularniji nego ikad

Grčka: Iako su politički nestabilni, turizam im cvjeta

Gospodarstvo / Flash | 22. 07. 2015. u 07:29 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako su banke otvorile svoja vrata, pitanje koje muči mnoge je je li sigurno bukirati ljetovanje u Grčkoj?

Poznato je da su Britanci naroda koji rado posjećuje Grčku i njezine otoke, stoga je jedna britanska turistička agencija odlučila provesti istraživanje o sigurnosti odlaska u Grčku.

Ono što su otkrili, iznenadilo je mnoge. Prema razultatima njihova istraživanja grčki turizam nije u padu, već raste i to za 2% u odnosu na prošlu godinu, piše Daily Mail.

Razlog tome, smatraju stučnjaci, je taj da se grčki otoci na kojima mnogi ljetuju nalaze daleko od glavnog grada Atene i svih zbivanja koje su proteklih mjeseci zadesile Grčku i njezine građane, prenosi Dnevnik.hr.

Broj turista raste od samog početka godine, a turoperatori napominju kako je ove godine prodan rekordan broj 'last minute' ponuda.

Stručnjaci napominju kako je ovom porastu broja turista u Grčkoj pogodovao teroristički napad u Tunisu, poznatom turističkom odredištu, zbog kojeg su se mnogi odlučili svoj godišnji odmor provesti u Grčkoj, drugom najpoželjnijem mjestu za odmor.

Oko 300.000 turista je planiralo ovog ljeta provesti svoj godišnji odmor u Tunisu, no zbog terorističkog napada turističke agencije morale su potražiti alternativno rješenje. Iako politički nestabilna, Grčka je čini se ipak ostala poželjna.

Kopirati
Drag cursor here to close