A sad na odmor

Građani RS od danas se mogu prijaviti za turistički vaučer

Pravo prijave za turistički vaučer ima svaki građanin tog bh. entiteta koji je punoljetan, ima prijavljeno mjesto prebivališta u RS-u i rezerviran smještaj kod ugostitelja direktno ili posredstvom turističke agencije
Gospodarstvo / Flash | 15. 06. 2020. u 13:49 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo trgovine i turizma raspisalo je javni poziv za podnošenje prijave za dodjelu turističkog vaučera koji je namijenjen građanima Republike Srpske.

Pravo prijave za turistički vaučer ima svaki građanin tog bh. entiteta koji je punoljetan, ima prijavljeno mjesto prebivališta u RS-u i rezerviran smještaj kod ugostitelja direktno ili posredstvom turističke agencije koji su upisani u Evidenciju ugostitelja i turističkih agencija koji ispunjavaju uvjete za realizaciju šeme dodjele vaučera, kao i da koristi uslugu smještaja u ugostiteljskom objektu van mjesta prebivališta.

Turistički vaučer može koristiti samo osoba na čije ime vaučer glasi.

Korisnik vaučera ostvaruje pravo na subvenciju troškova usluge smještaja koja uključuje noćenje s doručkom u jednoj smještajnoj jedinici ugostiteljskog objekta za smještaj, bez subvencije ostalih troškova ishrane i pića ili drugih fakultativnih usluga. Ugostitelj, odnosno turistička agencija naplaćuje korisniku vaučera uslugu umanjenu za vrijednost turističkog vaučera, podsjeća se u saopćenju iz Ministarstva trgovine i turizma.

Jedan korisnik može iskoristiti turistički vaučer za plaćanje troškova usluge smještaja u minimalnom trajanju od tri noćenja zaredom, dok dva korisnika mogu iskoristiti turističke vaučere za plaćanje troškova usluge smještaja u minimalnom trajanju od četiri noćenja zaredom.

Ukoliko se turistički aranžman realizuje posredstvom turističke agencije, dva korisnika mogu iskoristiti turističke vaučere za plaćanje troškova usluge smještaja u minimalnom trajanju od četiri noćenja zaredom u više ugostiteljskih objekata za smještaj.

Turistički vaučer u iznosu od 100 KM može se iskoristiti u periodu od 15. juna do 15. novembra 2020. godine samo kod ugostitelja ili turističke agencije koji su upisani u Evidenciju, a koja je dostupna na internet stranici Ministarstva.

Kopirati
Drag cursor here to close