Autoceste FBiH

Građani glasuju za budući dizajn mosta na dionici autoceste Koridora Vc Počitelj - Zvirovići

Gospodarstvo / Flash | 22. 01. 2014. u 10:10 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Više od 5 300 građana BiH do danas je glasovalo u anketi na osnovu koje će se odabrati dizajn budućeg mosta na dionici autoceste Koridora Vc Počitelj - Zvirovići, doznaje Fena u Javnom poduzeću Autoceste FBiH d.o.o. Mostar.

Autoceste FBiH proteklog su tjedna na svojoj Facebook stranici postavili anketu u kojoj građani mogu odabrati jednu od tri ponuđene varijante rješenja mosta Počitelj koje je dostavio projektant.

Anketa će trajati do 28. siječnja, i za sada, po postotku osvojenih glasova, vodi varijanta mosta s dužinskim rasponom između stupova od 127 metara i koja ima razdvojene stupove u obliku slova Y. Ta je varijanta do danas osvojila 63 posto glasova, a s 23 posto glasova slijedi je varijanta mosta koja ima monolitne stupove i čiji raspon između stupova iznosi 147 metara. Najmanji postotak osvojenih glasova, 14 posto, ima prijedlog mosta s monolitnim stupovima i rasponom između stupova od 85 metara.

U sve tri varijante dužina mosta je 975 metara i visina 85 metara, samo je razlika u izgledu i u rasponu između stupova.

- Zadovoljni smo dosadašnjim odzivom građana te pozivamo i druge da ispune anketu, te na taj način aktivno sudjeluju u projektu izgradnje autoceste koji je prije svega namjenjen građanima ove zemlje, izjavila je Ena Duran iz Javnog poduzeća Autoceste FBiH d.o.o. Mostar.

Podsjetila je kako svi sudionici ankete sudjeluju u nagradnoj igri u kojoj mogu osvojiti 15 x ACC TAG u vrijednosti 50 KM (39 KM TAG + 11 KM dopuna)

Link za anketu dostupan je na Facebook stranici Autoceste FBiH, kao i na web stranici preduzeća www.jpautoceste.ba.

Inače, most Počitelj nalazit će se sjeverno od grada Počitelja na dionici autoceste Koridora Vc Počitelj - Zvirovići. Most će spajati dvije obale Neretve i prelaziti preko magistralnog puta M17, željezničke pruge i lokalne ceste.

U fazi je izrada glavnog projekta dionice na kojoj se nalazi i ovaj most. Projekt rade domaće kompanije, Konzorcij: Ipsa Institut d.o.o. Sarajevo i Divel d.o.o. Sarajevo. Rok za završetak projekta je kraj 2014. godine, a početak izgradnje dionice je tijekom 2015. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close