Sarajevo

Građani duguju više od 200.000 KM za komunalne usluge

Gospodarstvo / Flash | 13. 04. 2016. u 12:26 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar pravde i uprave Sarajevske županije Mario Nenadić kazao je danas da nenaplaćena potraživanja po osnovu obaveza građana za plaćanje komunalnih usluga u ovoj županiji iznose više od 200 miliona KM.

''Oko 98 posto neriješenih predmeta na Općinskom sudu je u vezi s komunalnom privredom, što je nedopustivo'', istaknuo je.

Ministar Nenadić je naglasio da je ovaj problem kulminirao na području SŽ-a te da je na današnjem sastanku s predsjednicom Općinskog suda Sarajevo Janjom Jovanković razmotren paket mjera mogućeg unapređenja stanja u ovoj oblasti. Dodao je da će Ministarstvo u sljedećih deset dana napraviti akcijski plan koji će Vlada SŽ-a usvojiti, a koji će podrazumijevati mijenjanje sustava komunalne naplate.

''Bez obzira na angažman suda, broj velikih predmeta po ovom osnovu i dalje raste. Do sada nije rađeno dovoljno da se ovo pitanje sustavno riješi'', zaključio je.

Predsjednica Općinskog suda Sarajevo Janja Jovanović istaknula je da ovaj sud godišnje riješi oko 150.000 ovakvih predmeta, ali da na kraju godine dobiju još više predmeta.

Kopirati
Drag cursor here to close