Nekom osvježenje, nekom šteta

Jako nevrijeme pričinilo značajnu štetu vinogradarima u Čulama

Kako nam pišu vinogradari iz mjesta Čule pored Mostara, njihovo mjesto je u srijedu pogodio grad s kišom i pričinilo je značajne štete na vinovoj lozi i grožđu.
Gospodarstvo / Flash | 13. 08. 2021. u 11:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jako kišno nevrijeme koje je u srijedu pogodilo Mostar i neka okolna mjesta nanijelo je veliku štetu vinogradarima.

Kako nam pišu vinogradari iz mjesta Čule pored Mostara, njihovo mjesto je u srijedu pogodiolo jako nevrijeme nošeno kišom i pričinilo značajne štete na vinovoj lozi i grožđu.

''Imamo 2000 loza i mjesec dana pred samu berbu uništeno nam je od 80 do 90 posto grožđa, Tako je i kod susjeda'', govori nam vlasnik jednog od vinograda.

Foto:Čitatelj / Grad pričinio značajnu štetu vinogradarima u Čulama

Miro Mandić iz Čula nam govori kako je na svih 5000 loza koliko ih ima, grad pričinio značajnu štetu, dok je urod grožđa na nekih 1500 loza potpuno uništeno. Dodao je kako od vinograda živi, a do sada se nije susretao s ovakvim nepogodama. 

Štetu nisu još nikome prijavili, namjeravaju to učiniti u dogovoru s Mjesnom zajednicom, za sada su kažu, prepušteni sami sebi.

Njegov rođak Mario koji živi u drugom kruševskom naselju, Sretnice, kaže kako u njih nije bilo grada i kako ih je ovaj put zaobišla prirodna nepogoda.

Podsjetimo, nakon dužeg vrućeg vremena i toplinskog vala koji je zahvatio cijelu regiju, Mostar je u srijedu poslijepodne kratkotrajno zahvatio pljusak koji je građanima donio kratkotrajno osvježenje, ali je vinogradarima ipak napravio ogromnu štetu.

Kopirati
Drag cursor here to close