Uskoro obnova?

Autobusna stajališta u Mostaru: Svi kao rade, a kao da ne rade

Za održavanje je, kako je iz Tajništva Gradonačelnika potvrđeno za Bljesak.info, zadužena Služba za komunalne poslove i okoliš Odjela za gospodarstvo, komunalne i infrastrukturne poslove Mostara.
Gospodarstvo / Flash | 28. 12. 2018. u 13:41 Ma. M.| Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grad Mostar uskoro bi trebao započeti s obnovom demoliranih autobusnih stajališta na području grada i prigradskih naselja Mostara.

Naime, svjedoci smo uništenih stajališta na području grada, gdje su neka bila na meti vandala dok su neka demolirale vremenske (ne)prilike. Grad je za njihovo održavanje u 2018. godini izdvojio 10.000 KM.

Foto: Bljesak.info / Autobusno stajalište u naselju Ortiješ

Za održavanje je, kako je iz Tajništva Gradonačelnika potvrđeno za Bljesak.info, zadužena Služba za komunalne poslove i okoliš Odjela za gospodarstvo, komunalne i infrastrukturne poslove Mostara.

''Održavanje autobusnih stajališta je u nadležnosti Službe za komunalne poslove i ono se redovito provodi krpljenjem udarnih rupa, presvlačenjem novim asfaltnim slojem, postavljanjem vertikalne iscrtavanjem horizontalne signalizacije'', rekao je za šef službe, Stjepan Šaravanja.

Foto: Bljesak.info / Autobusno stajalište u Ulici kralja Zvonimira

Služba je, tvrdi Šaravanja, uputila dopis poduzeću Komunalno d.o.o. s kojim Grad Mostar ima sklopljen ugovor o izvršenju radova da im dostavi ponudu za nabavku novih stajališta, cijenu metalnih dijelova i krovnih elemenata kako bi mogli izvršiti popravke.

Foto: Bljesak.info / Demolirna nadstrešnica autobusnog stajališta 

Iz Javnog poduzeća Komunalno d.o.o. Mostar potvrđeno je za Bljesak.info kako se to poduzeće ''između ostalog bavi i održavanjem horizontalne i vertikalne prometne signalizacije na području Grada Mostara, a sve u skladu sa potpisanim Ugovorom između Grada Mostara i J.P. Komunalno d.o.o. Mostar za navedenu vrstu posla''.

''Tim Ugovorom je definirano da sve poslove iz oblasti horizontalne i vertikalne prometne signalizacije J.P. Komunalno d.o.o. Mostar realizira u skladu sa izdanim radnim nalogom od strane Odjela za gospodarstva, komunalne i inspekcijske poslove Grada Mostara'', navode iz Komunalnog.

Foto: Bljesak.info / Od autobusnog stajališta u Rodoču ostali samo temelji

Izgradnja novih autobusnih stajališta i postavljanje nadstrešnica tamo gdje ih nije bilo u nadležnosti Službe za građenje infrastrukturnih objekata Odjela za urbanizam Grada Mostara te je putem te službe izgrađeno samo jedno stajališta.

''Jedino autobusno stajalište koje je izgrađeno putem ove službe, a na zahtjev Mostar-Bus-a jeste stajalište na Bulevaru iz pravca juga i na istom nije postavljena nadstrešnica. Ovo stajalište je izgrađeno u okviru radova izgradnje glavnog desnoobalnog kolektora, a osigurava siguran prijem putnika vozilima Mostar-Busa'', rečeno je iz Službe za građenje infrastrukturnih objekata.

Iako svi tvrde da rade nešto na autobusnim stajalištima, oko stajališta, izgleda, kao da baš nitko ništa ne radi.

Kopirati
Drag cursor here to close