#Mostar

Grad mijenja cijenu uzurpirane javne površine

Odjel za urbanizam i građenje će po žurnoj proceduri, u roku ne duljem od 15 dana, izdati Zaključak o visini troškova za uzurpiranu javnu površinu...
Gospodarstvo / Flash | 22. 01. 2024. u 11:46 K.M. / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odluka o izmjeni Odluke o načinu korištenja i visini naknade za uzurpirane javne površine na kojima su izgrađeni ili postavljeni objekti bez pravomoćnog odobrenja naći će se na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća Mostar.

U Odluci o načinu korištenja i visini naknade za uzurpirane javne površine na kojima su izgrađeni ili postavljeni objekti bez pravomoćnog odobrenja članak 4. mijenja se i glasi:

''Odjel za urbanizam i građenje će po žurnoj proceduri, u roku ne duljem od 15 dana, izdati Zaključak o visini troškova za uzurpiranu javnu površinu, koji iznos je bespravni graditelj dužan platiti u roku od 8 dana, nakon čega će mu se izdati Rješenje o zauzimanju javne površine na razdoblje od 01.01.2024. - 31.12.2024.godine. Za veće objekte za koje je određena naknada u iznosu većem od 5000,00 KM, može se odobriti plaćanje u dvije rate, s tim da drugu ratu stranka treba uplatiti do 01.07.2024. godin'', navedeno je.

Ugostitelji koji obavljaju ili će obavljati ugostiteljsku djelatnost, u objektima koji se nalaze u postupku legalizacije odnosno rješavanja imovinsko pravnih odnosa i nisu ishodili uporabnu dozvolu, mogu podnijeti zahtjev za obavljanje ugostiteljske djelatnosti, temeljem kojeg će se donijeti Rješenje sa rokom važenja 12 (dvanaest) mjeseci od dana donošenja rješenja, sukladno Potvrdi o legalizaciji nadležnog Odjela za urbanizam i građenje.

U obrazloženju ove Odluke iz Grada navode kako na području Grada Mostara još uvijek postoje objekti u kojima se obavlja djelatnost, a koji nisu do danas uspjeli riješiti status takvih objekata, postoji potreba da se isti riješe na ovaj način, do konačnog rješavanja statusa o legalizaciji ili uklanjanju istih.

 

Kopirati
Drag cursor here to close