Drvar

Gospodarstvo prioritet novoimenovane Vlade HBŽ-a

Gospodarstvo / Flash | 11. 07. 2017. u 11:35 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije (HBŽ) Ivan Jozić održao je u ponedjeljak sastanak s gospodarstvenicima općine Drvar.

Na sastanku su nazočili ministri u županijskoj Vladi Ivica Brešić, Stipan Šarac, Darinko Mihaljević, Petar Galić, Vasilija Broćeta, Jovo Paripović, Goran Bauk, kao i načelnik općine Goran Broćeta i predsjednik Općinskog vijeća Nikica Bosnić, te općinski suradnici, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću županijske Vlade.

Premijer HBŽ-a istaknuo je kako je prilikom imenovanja nove vlade 21. lipnja u svom izlaganju naglasio kako će u mandatu, pored redovnih obveza, velike napore ulagati u razvoj gospodarstva i suradnju s gospodarstvenicima.

''Gospodarstvo će biti prioritet djelovanja vlade jer je upravo gospodarstvo pokretač svih procesa'', naglasio je Jozić, rekavši kako se bez otvaranja novih radnih mjesta ne može riješiti ključni problem iseljenja i odlaska mladih osoba iz županije.

Sastanak je bio prilika čuti i upoznati na terenu s kakvim se sve problemima susreću gospodarstvenici.

Predsjednik županijske Vlade predložio je nazočnim gospodarstvenicima da se na području općine Drvar formira Udruga gospodarstvenika s ciljem što bržeg i efikasnijeg djelovanja na rješavanju problema.

Članovi županijske Vlade na čelu s predsjednikom Jozićem dali su punu potporu razvoju gospodarstva te je tom prilikom dogovoreno da se do kraja godine održi još jedan sastanak.

Predstavnici gospodarstvenika zahvalili su članovima Vlade HBŽ-a na organizaciji jednog ovakvog susreta jer je ta vlada u sadašnjem sazivu, jedina posjetila gospodarstvenike općine Drvar i razgovarala o konkretnim problemima i mogućim rješenjima, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close