Ugrozit će poslovanje

Gospodarstvenici u RS-u protiv povećanja cijene struje

Predstavnici "Elektroprivrede RS-a" detaljno su predstavili razloge, kao i strukturu troškova unutar predloženih korekcija cijena
Gospodarstvo / Flash | 04. 01. 2019. u 17:46 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavnici poslovne zajednice u Republici Srpskoj (RS) naglasili su da povećanje cijene električne energije nije ukalkulirano u cijenu njihovih proizvoda za ovu godinu, te da će prouzrokovati smanjenje rentabilnosti i povećati troškove poslovanja.

Ministarstvo energetike i rudarstva RS-a će o tom pitanju načiniti posebnu informaciju i upoznati entitetsku vladu, a ono što je moguće učiniti je, kako su priopćili, da se aktivnosti „Elektroprivrede RS“ provode u više faza, vodeći računa da se gospodarstvo ne izlaže novom povećanju troškova.

Resorno ministarstvo je, na zahtjev Gospodarske komore RS-a, organiziralo danas u Banjoj Luci sastanak sa v.d. generalnog direktora „Elektroprivreda RS“ Trebinje Lukom Petrovićem na temu primjene Pravilnika o snabdijevanju kvalificiranih kupaca električnom energijom i postupku promjene opsrbljivača.

Ministar energetike i rudarstva Petar Đokić je istaknuo da je cilj resornog ministarstva da o svim pitanjima vezanim za poslovanje realnog sektora i javnih poduzeća otvoreno razgovara na partnerskim osnovama s ciljem kreiranja najboljih rješenja.

Predstavnici "Elektroprivrede RS-a" detaljno su predstavili razloge, kao i strukturu troškova unutar predloženih korekcija cijena, a istaknuto je da su cijene električne energije u tom bh.entitetu trenutno i u slučaju tražene korekcije, i dalje značajno niže u odnosu na cijene u našem okruženju (FBiH, Srbija, Crna Gora, Hrvatska), te da njihova korekcija proizlazi iz neophodnosti većih ulaganja u postojeće proizvodne objekte i radi pokretanja investicione izgradnje novih elektrana, priopćeno je iz Ministarstva energetike i rudarstva RS-a.

Kopirati
Drag cursor here to close